A inventat ferma de insecte comestibile

simeon stalpnicul png

Am trăit s-o vedem şi pe asta! O austriacă a inventat un aparat în care orice om al planetei va putea să-şi producă insecte care îi vor asigura necesarul de proteine. Aşa, cică, se va rezolva criza!

Katharina Unger a inventat o fermă de produs larve de insecte comestibile care va permite oamenilor să le crească în casele lor pentru consum. Astfel, zice ea, se va rezolva criza cărnii care ne va paşte în curând. Este vorba de un aparat, numit "Ferma 432", în care sunt introduse larve de "soldaţi negri", care urmează să se înmulţească pe cale naturală.

simeon stalpnicul png

"Soldaţii negri" sunt o specie de insecte comestibile ce trăieşte în sud-estul SUA, numite ştiinţific Hermetia illucens. "Am făcut rost de larve şi am creat propria mea colonie de insecte", a mărturisit Unger.

"A fost foarte incitant să văd cum larvele se transformă în insecte care se împerechează şi depun ouă", spune ea. În ferma proiectată de aceasta, larvele de "soldaţi negri" sunt plasate într-o încăpere a aparatului unde se transformă în insecte adulte care zboară într-un spaţiu mai mare de deasupra. Aici se împerechează şi produc larve, care cad în zona de "incubator" şi pot fi recoltate pentru consum.

O mică parte din recoltă este selectată şi plasată din nou în spaţiul iniţial pentru a relua ciclul de producţie. Larvele de "soldaţi negri" sunt cele mai eficiente surse de proteine din lumea insectelor, conţinând 42% proteine, mult calciu şi aminoacizi, spune Unger. În 432 de ore, 1 gram de ouă de insecte se transformă în 2,4 kilograme de proteine din larve. Oamenii ar putea recolta circa 500 de grame de larve pe săptămână din aparatul-minune.

Reţeta preferată a inventatoarei

Larve cu roşii risotto: "Amestec orez fiert cu orez sălbatic şi larve. Adaug sos de roşii şi brânză parmezan. În final, se presară pătrunjel sau busuioc şi se obţine o mâncare delicioasă. Larvele pe care le cresc eu au un gust aparte, când sunt preparate miros precum cartofii gătiţi. Gustul seamănă puţin cu nuca şi carnea şi au consistenţa cărnii moi", spune Unger.

Ia snaks-uri cu greieri, neamule!

Par nişte batoane cu cereale normale, dar în realitate sunt nişte snacks-uri cu insecte, mai precis greieri. Aceste a se numesc "Ugly Bug Bars" (în traducere: batoane urâte cu gândaci) şi au fost produse în SUA. Greierii provin de la o fermă de insecte situată la nord de New York. Insectele sunt congelate şi păstrate la temperaturi joase.

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg