Un fulg de zăpadă îl poate ucide

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Îi e groază de iarnă! Bernard Ward, din Derry, Irlanda de Nord, suferă de urticarie la frig, o alergie ce îi pune viaţa în pericol. Un fulg de nea poate să-i producă un şoc anafilactic mortal!

Iarna este un mare calvar pentru Bernard Ward, de 35 de ani. Pielea lui se umple de blânde care îl mănâncă îngrozitor când intră în contact cu un singur fulg de zăpadă sau o sticlă de bere de la frigider. Dacă bea lichide reci, i se umflă gâtul şi simte că nu mai poate să respire. Chiar şi în casă trebuie să stea înfofolit şi cu mănuşi!

simeon stalpnicul png

Bărbatul, de profesie vânzător, a ajuns să sufere de alergia la frig aşteptând autobuzul la temperaturi de minus zece grade, în decembrie 2011. "Nu aveam mănuşi şi căram bagaje. Mă usturau mâinile de parcă le băgasem într-o grămadă de urzici. Degetele mi se umflau aşa de rău, încât nu le mai puteam îndoi.

În contact cu un singur fulg, pielea i se face aşa

simeon stalpnicul png

Faţa îmi ardea şi mă mânca înfiorător. Pielea mi se umplea de băşici dureroase şi simţeam că leşin. De atunci mă chinui cu alergia, pe care medicii mi-au diagnosticat-o patru luni mai târziu, în 2012", a povestit Ward. La serviciu se duce numai cu maşina şi îşi acoperă bine faţa ca să nu-l atingă zăpada sau aerul rece înainte de se urca în automobil. Iarna evită la maximum să iasă din casă pentru că îi poate fi fatal.

Click! spune

Urticaria la frig este o alergie la temperaturi sub 4 grade Celsius, caracterizată prin apariţia de plăci roşii în relief care adesea produc mâncărimi. Există chiar pericolul de leşin şi moarte, în caz de şoc anafilactic. Boala nu are vindecare şi cauzele ei nu sunt clare, dar poate fi ţinută sub control cu ajutorul unor medicamente antihistaminice.

image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net