EXCLUSIV Oreste s-a făcut profesor de paranormal!

image
Oreste (fotografii: Roberto Sălceanu)

A plecat cu mare tam-tam în octombrie de la Antena 2, acolo unde realiza emisiunea „Codul lui Oreste", iar de atunci a dispărut total din peisajul media autohton. Puţini ştiu că după scandalul cu foştii şefi, Oreste a devenit prof' cu normă întreagă, încercând să deschidă minţi şi să cureţe suflete la cursuri de dezvoltare personală.

Ne-am întâlnit cu Oreste zilele trecute, într-un apartament spaţios din piaţa Rosetti, pe care l-a amenjat după bunul plac, într-o sală de curs ca la carte. Aici îşi petrece cea mai mare parte a timpului de când a devenit şomer pe sticlă, înconjurat de oameni interesaţi să evolueze spiritual şi mental. Ce face mai exact, ne-a lămurit chiar el, în timp ce-şi pregătea minuţios video-proiectorul pentru cursul care urma să înceapă în acea seară.

„Totul a început în 2008, însă în ultimele luni aceste cursuri de dezvoltare personală au luat amploare. Până în momentul de faţă am strâns câteva mii de cursanţi. Eu nu ţin însă cont de cantitate, ci de calitate, nu există un nucleu de oameni care vin în permanenţă, pentru că am descurajat sectarizarea. Ai venit, ai văzut, ai plecat mai departe. Eu şi colegul meu, Doru Bem, vrem doar să transmitem nişte cunoştinţe. Ideea mi-a venit în momentul în care am experimentat pe propria piele exerciţiul ăsta al autocontrolului, al meditaţiei", a declarat Oreste Scarlat Teodorescu (39 de ani) pentru Click!

Aşadar, o şedinţă petrecută în compania lui Oreste durează cinci ore şi costă 200 de lei, însă cei care pleacă de acolo sunt cu adevărat schimbaţi şi „loviţi" de o revelaţie. Astfel, pentru că în seara în care l-am vizitat aştepta şase cursanţi, Oreste a încasat la finalul cursului dintr-un foc 1.200 de lei, însă ne-a explicat că nu s-a pricopsit din asta. „În nici un caz ceea ce facem noi nu este o afacere, pentru că ne-am străduit ca banii să nu devină o barieră în calea cunoaşterii.

Nu putem ţine însă cursurile gratis, pentru că avem cheltuieli cu chiria (400 de euro), cu deplasările, iar ideal este să ne acoperim aceste cheltuieli. Dacă ne mai rămâne şi un profit cât să nu murim de foame, e bine", ne-a mai spus fostul realizator TV, care scrie şi se documentează pentru toate acestea doar noaptea: „Eu mă culc întodeauna la ora 5 dimineaţa. Când mijesc zorii eu mă culc, dar nu dorm mai mult de şase ore". Iar dacă la aceste cursuri din Bucureşti vin maximum 10-15 oameni, la conferinţele pe care le susţine în toată ţara, uşile sunt larg deschise pentru toată lumea, biletul de intrare fiind şi el mult redus: 30 de lei. În februarie, Oreste şi colegul său vor avea un mini-turneu în Braşov şi Timişoara. L-am întrebat pe Oreste şi care cursuri prind cel mai bine la români. A mărturisit că tehnicile şi principiile de meditaţie sunt în top, urmate de elementele de magie naturală! Iar dacă vă închipuiţi că veţi învăţa să scoateţi iepuri din joben, ei bine alta e menirea acestui curs de magie. "Prin magia naturală învăţăm să comunicăm cu forţele vii ale elementelor şi cu spiritele tuturor regnurilor şi tuturor speciilor de pe pământ. Vom cunoaşte despre influenţa planetelor asupra zilelor săptămânii, despre conlucrarea omului cu natura, elemente sacre, etc".

Cine e Oreste

Lector universitar la Facultatea de Jurnalism, Universitatea HyperionDoctorand în TeologiePreşedintele Clubului de Cultură şi Presă Româno-ArabConsultant PR-ComunicarePreşedinte al Asociaţiei pentru Apărarea Demnităţii CetăţeanuluiMembru fondator al Centrului de Dezvoltare Personală ORDO

Nu vrea să mai audă de diverstisment

A părăsit Antena 2, motivând că „nu-şi mai găseşte locul şi menirea într-o asemenea cloacă morbidă" şi a îngropat definitiv gândul de a mai face vreodată divertisment TV.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„M-ar interesa ceva mai serios, poate chiar emisiunea pe care am făcut-o, aş continua-o pe site-ul meu. La televizor m-aş mai vedea şi în emisiuni sociale şi politice, însă divertisment, no way (în nici un caz). Poate la Realitatea TV sau la Digi 24 aş face ceva", ne-a spus Oreste. Emisiunea „Codul lui Oreste" a început în 2007 la Antena 2, a fost apoi doi ani la B1TV (2008-2010), după care a revenit în grila postului din Băneasa.

«Eu sunt un părinte hippie, dar fiica mea Sabina este mult mai realistă»

Oreste este un tată pe care şi l-ar dori acasă orice adolescent, iar asta pentru că e foarte tolerant şi deschis în relaţia cu fiica sa, Sabina (19 ani). L-am întrebat ce sfat le-ar da părinţilor de adolescenţi.

simeon stalpnicul png

„Trebuie să fii prieten cu copilul de mic. Mie nu mi-a fost greu, pentru că am avut 20 de ani când s-a născut Sabina. Am crescut împreună cu ea. Eu pe reţeta asta merg, onestitate, libertate, dialog. Sabina a crescut frumos, ea este mult mai realistă, vrea să urmeze Dreptul, noi suntem nişte părinţi mai hippie", ne-a spus Oreste.

Johnny Depp FOTO EPA-EFE
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
surorile gabor webp
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg