EXCLUSIV Adevărul despre boala lui Cătălin Botezatu. Ce spun reprezentanţii clinicii din Turcia

30 ianuarie 2014
article img
Cătălin Botezatu vine la dezbaterea Tango despre divorţul Columbenilor. (Foto: Click!)

Emoţii mari pentru Cătălin Botezatu! Designerul aşteaptă cu sufletul la gură rezultatul unor analize pe care le-a făcut la o clinică privată din Turcia. Migrenele severe pe care le-a acuzat în ultima perioadă şi care nu mai puteau fi tratate medicamentos l-au adus pe designer la spitalul din Istanbul, unde a fost supus unei serii de investigaţii amănunţite. Internat de miercuri, creatorului de modă i s-a explicat că are mai multe vase de sânge dilatate în zona creierului şi că prezintă un risc ridicat de a face accident vascular cerebral.

Doi medici neurologi şi un cardiolog s-au ocupat de designerul Cătălin Botezatu de când acesta a ajuns în clinica din Instanbul. Potrivit reprezentanţilor spitalului privat, contactaţi de Click!, creatorul de modă a făcut mai multe investigaţii medicale, între care un test de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), tomografie, ecografie doppler vasculară, un test de efort cardio-vascular, electrocardiogramă, precum şi analize uzuale de sânge.

article img
Cătălin Botezatu vine la dezbaterea Tango despre divorţul Columbenilor. (Foto: Click!)

"Cătălin Botezatu este internat la noi în clinică şi primeşte tratament. În această dimineaţă (n.n. joi dimineaţă), am întâmpinat unele probleme din cauza faptului că tensiunea arterială a pacientului măsurată în timp ce stătea întins a ajuns la 20, 11, valoare extrem de ridicată.

S-a intervenit imediat şi i s-a administrat medicamente specifice. Va rămâne internat în clinică, deoarece se aşteaptă rezultatele unor investigaţii care au fost efectuate în cursul acestei zile. Pe lângă problemele cardiace pe care le are, Cătălin Botezatu suferă şi de o afecţiune neurovasculară şi neurologică rar întâlnită.

Este vorba despre o migrenă cu aură (n.r. migrene acompaniate de tulburări vizuale, precum sclipirile luminoase. Acestea reprezintă un factor de risc pentru atacurile de cord şi accidentele vasculare)", ne-a declarat Alice Abdi, purtător de cuvânt în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale al clinicii. 

Vestea nu i-a luat prin surpindere pe apropiaţii designerului. Aceştia erau la curent cu durerile severe de cap pe care le acuza tot mai des în ultima vreme Cătălin Botezatu, însă creatorul de modă a fost greu de convins pentru a investiga problema de sănătate.

Monica Vlad şi Cătălin Botezatu

article img
Catalin Botezatu si Monica Vlad

"Medicii i-au pus în vedere că trebuie să ducă o viaţă mai mult decât ordonată, pentru că are nişte vase de sânge dilatate pe creier şi prezintă un risc ridicat de a face un accident vascular cerebral. Am vorbit cu el.

Este uşor panicat, pentru că a primit aceste veşti, dar oricine ar fi îngrijorat când vine vorba de sănătatea lui. Nu se pune problema de operaţie, deocamdată", ne-a spus Monica Vlad, o prietenă apropiată a designerului. 

Cătălin Botezatu va fi externat vineri seară sau sâmbătă şi va urma un tratament medical. Designerul a fost informat că va trebui să revină la clinica din Istanbul în fiecare lună pentru a reface anlizele şi de fiecare dată va rămâne internat câteva zile.