EXCLUSIV «Trei ani am dormit într-o ladă frigorifică, în piaţă»

Ultima actualizare:

    Ionuţ Matei a câştigat  „Dansez pentru tine”  în decembrie 2011 (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)
Ionuţ Matei a câştigat „Dansez pentru tine” în decembrie 2011 (FOTOGRAFII: ARHIVA PERSONALĂ)

Din decembrie 2011, de când a câştigat „Dansez pentru tine” şi premiul cel mare de 60.000 de euro, până ieri, când a împlinit 26 de ani, viaţa lui Ionuţ Tănase a luat cea mai frumoasă turnură. S-a căsătorit, are un copil, şi-a luat casă şi a scris o carte. Una emoţionantă, despre copilăria lui, numită „Portretul vieţii unui orfan”. O consideră cadoul lui pentru cei care au crezut în el şi l-au votat.

„Mi-am deschis sufletul şi am înşirat pe file albe experienţe năucitoare din copilăria mea. Mi-a fost greu, recunosc. Am plâns mult în timp ce mi-am eliberat amintirile din cufărul în care le încuiasem. Amintiri despre o maturizare mult prea timpurie, despre frigul şi bătăile ce au lovit într-o fiinţă plăpândă, despre clipe în care furtunile mă doborau. Nu îmi plâng de milă, experienţele s-au transformat în cicatrice pe care le port cu mândrie. Acele file pe care am aşternut bucăţele din sufletul meu vorbesc şi despre amintiri splendide, oameni unici şi «Dansez pentru tine»", spune Ionuţ Tănase (26 de ani).

Una dintre cele mai emoţionante dezvăluiri pe care le face în carte e despre perioada în care locuia pe străzi. „De la 6 la 8 ani am dormit în scări de bloc, beciuri, gări, parcuri şi de la 8 ani până la 11 ani am dormit într-o ladă frigorifică în piaţa din Lupeni".

Ionuţ, alături de soţia lui, Camelia, şi de fiul lor, Matei (10 luni)

A scris această carte în decursul unui an şi spune cu mândrie că l-a ajutat şi soţia sa, Camelia (24 de ani). „A venit cu idei la unele exprimări, a redactat-o...". Cartea va apărea la vânzare pe site-uri în februarie şi, dacă merge bine, o va lansa şi în librării. A scris acolo despre boala cumplită a mamei, despre abandonul tatălui său, despre bătăi şi foamete. „Tata, omul care i-a promis că îi va fi alături toată viaţa, la bine şi la rău, a cedat. A renunţat la ea şi la noi. Nu a înţeles prin ce trecea şi nu a încercat să o ridice din prăpastie...", spune în carte, cu referire la mamă.

simeon stalpnicul png

A scris şi despre marea lui pasiune, dansul, despre bucuria de a deveni tată şi despre dorinţa de a dărui în viitor tuturor copiilor abandonaţi o rază de speranţă.

Am învăţat să mă joc cu harul meu, dar am făcut asta pe stradă, pe asfalt, în parcuri, pe câmp. Am învăţat să îmi cultiv harul în ploaie, în soare, la -20 grade şi la +30...", este un alt pasaj din carte. Mai spune că a ales să devină tată pentru că vrea şi e capabil să ofere dragoste necondiţionată. „Un orfan poate deveni cel mai bun tată", susţine Ionuţ.

simeon stalpnicul png

Iulia Clisu, tânăra cu care Dima  de la LaLa Band a intrat în ring în cea mai recentă ediţie a emisiunii „Dansez pentru tine", şi-a văzut visul cu ochii. Coregrafa ei, Monica Moraru, pentru care cei doi au luptat în paşi de dans, a reuşit să revină la o viaţă normală după ce a slăbit 30 kg în urma unei operaţii de micşorare a stomacului. „Sunt bucuroasă că am scăpat de diabet. Am plecat la Braşov cu toată încrederea în domnul doctor Bogdan Moldovan. După doar câteva zile de la operaţie am şi putut să plec acasă", a povestit Monica Moraru.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Câştigătorul celei de-a 14-a ediţii de la „Dansez pentru tine", Răzvan Marton, s-a despărțit de iubita pe care și-a făcut-o în timpul emisiunii. Este vorba despre Emanuela Mitrea, tânăra care a participant și ea în concurs şi a dansat împreună cu Falemi. Cei doi se cuplaseră în timpul show-ului, așa cum Click! a anunțat în exclusivitate în decembrie. Apropiaţii celor doi spun că Răzvan şi-a dorit doar să se distreze, mai ales că el nu locuieşte în Bucureşti şi distanţa dintre cei doi era prea mare.

Ionuţ Tănase a locuit până în 2011 prin centre de plasament din Valea Jiului, dar şi pe stradă. Salvarea lui a fost câştigarea premiului cel mare de la "Dansez pentru tine". Acum are o mică afacere cu o şcoală de dans la Bucureşti, a fost cooptat în echipa de balet de la Antena 1 şi şi-a cumpărat casă la Braşov, unde se va muta în câteva săptămâni.

Fostul câştigător de la «Dansez pentru tine», Ionuţ Tănase, a împodobit bradul. Uite cum arată micul lui «Moş Crăciun»

EXCLUSIV Ionuţ Tănase, câştigătorul «Dansez pentru tine» din 2011: «Viaţa mea s-a schimbat, eu am rămas acelaşi om»

Ionuţ Tănase, câştigătorul de la «Dansez pentru tine», şi-a făcut şcoală de dans la Petroşani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net