În fabrica asta se face mâncare din insecte

Ultima actualizare:

    Insectele  sunt îngrijite  cu mare  atenţie
Insectele sunt îngrijite cu mare atenţie

Prăjituri, biscuiţi şi ciocolate din insecte! Sunt produsele pe care le propune spre vânzare compania Micronutris, din Saint Orens de Gameville (sud-vestul Franţei), unica de acest fel din Europa.

Prăjiturile colorate din insecte sunt dulci şi bune, au gust de alune, susţin cei care le-au gustat. Firma franceză a devenit cunoscută în lume datorită acestora.

simeon stalpnicul png

În afară de producerea acestor preparate, compania franceză creşte gâze. Este singura firmă europeană care se ocupă de cultura insectelor pentru consumul uman. În principal sunt crescuţi greieri şi viermi de făină, fiindcă sunt bogaţi în proteine, omega 3, minerale, vitamine şi foarte sărace în grăsimi nesănătoase. Insectele sunt vândute vii, dezhidratate sau transformate într-o pudră ca făină ce se foloseşte pentru prepararea produselor de patiserie.

Din făină de insecte se fac biscuiţi şi prăjituri

simeon stalpnicul png

"Când am început cultura de insecte, în 2011, toată lumea mă credea nebun. Acum, şi cele mai selecte restaurante propun preparate pe bază de gâze în meniu", spune patronul firmei, Cédric Auriol. Hrănite cu fructe, legume proaspete, făină de grâu şi orz bio, insectele prezintă avantajul că se consumă în totalitate.

Insectele au gust de alune

simeon stalpnicul png

Dezhidrataţi, viermii sunt comestibili 12 săptămâni, greierii opt săptămâni. Dar să produci un kg de insecte este de 7 ori mai scump decât să produci un kg de carne de vită. Un kilogram de viermi de făină costă 23 de euro (circa 104 lei). Un kilogram de insecte costă 1.800 de euro (8.124 lei).

simeon stalpnicul png

Sunt foarte hrănitoare şi sănătoase

Insectele sunt de mare folos pentru păstrarea sănătăţii, fiindcă au mai mulţi acizi graşi omega 3 decât peştele şi conţin mai multe proteine decât carnea de vită. Greierii conţin fier şi zinc şi menţin sănătos aparatul cardiovascular. Viermii de molii sunt bogaţi în vitamina C. Lăcustele conţin acizi graşi, fier, vitamine B şi calciu. Cosaşii conţin substanţe care ajută pacienţii cu boala Alzheimer şi previn îmbolnăvirea sistemului nervos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net