Spaţiul aerian din Ucraina, închis! Premierul Iațeniuk: «Rusia a declarat război»

Ultima actualizare:

    Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk (foto: reuters)
Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk (foto: reuters)

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a afirmat că țara este 'în pragul unui dezastru' ca urmare a 'declarației de război' din partea Rusiei și a cerut Moscovei să-și retragă forțele armate din Ucraina, transmite AFP.

'Este o alertă roșie. Nu este o amenințare, este în realitate o declarație de război față de țara mea. Facem apel la președintele (rus Vladimir) Putin să retragă forțele armate din Ucraina', a spus el.

Pe de altă parte, președintele intermiar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat că 'trupele rusești blochează unitățile militare ucrainene' din republica autonomă Crimeea. El a dat ordin ca spaţiul aerian pentru aeronavele militare să fie închis, în contextul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară, informează site-ul publicaţiei Kyiv Post, conform Mediafax.

Trupe ruse au înconjurat, duminică, trei unităţi militare ucrainene din regiunea autonomă prorusă Crimeea, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene citate de CNN.

Potrivit surselor citate de CNN, militarii ruşi le cer celor ucraineni să se predea fără a opune rezistenţă.

Sute de indivizi înarmaţi au înconjurat baze militare din zona Privolnoie, în regiunea Crimeea. Indivizii, presupuşi militari ruşi, au sosit cu 13 transportoare blindate având numere de înmatriculare ruse.

Armata ucraineană a decis mobilizarea generală a trupelor şi rezerviştilor, în contextul operaţiunilor militare ruse.

Ucraina a cerut, sâmbătă, Consiliului de Securitate al ONU să oprească "agresiunea" Rusiei în Crimeea şi a acuzat Moscova, în cadrul unei reuniuni de urgenţă, la New York, că a încălcat Carta Naţiunilor Unite, relatează AFP.

"Îndemnăm Consiliul de Securitate să facă tot ce stă în puterea sa pentru a opri agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina. Mai există încă o şansă", a declarat ambasadorul ucrainean la ONU.

Ordinul a fost dat de preşedintele interimar proeuropean Oleksandr Turcinov.

În plus, securitatea a fost sporită la toate aeroporturile, cu excepţia celor din Crimeea, aflate sub controlul unor miliţii proruse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net