Părinții afgani care n-au un moștenitor își obligă fiicele să se îmbrace în băieți


    Fenomenul ”Bacha Posh” este larg răspândit în Afganistan
Fenomenul ”Bacha Posh” este larg răspândit în Afganistan

Din rațiuni economice și sociale, mulți părinți afgani își doresc un băiat. Familiile care nu reușesc să procreeze un moștenitor, aleg să-și îmbrace ultima fetiță născută în băiat. Acest fenomen, larg răspândit în Afganistan, este denumit "Bacha Posh".

Azita Rafhat și soțul ei n-au fost binecuvântați cu un băiat, așa că, pentru a umple acest gol și a evita ca oamenii din jur să-i batjocorească, au luat o decizie radicală: cea de a-și îmbrăca fetița în băiat, relatează BBC.

Când Azita, un fost membru al parlamentului afgan, își pregătește fiicele pentru școală, pe una dintre ele o îmbracă în mod diferit. Trei dintre fete poartă rochițe și baticuri albe, în timp ce cea de-a patra este îmbrăcată la costum și cravată. Tunsă scurt, fetița este prezentată tuturor sub numele de Mehran, un prenume de bărbat menit să-i inducă în eroare pe cei din jur.

"Când ai o anumită poziție socială în Afganistan, oamenii te privesc altfel. Ei consideră că viața ta poate fi completă doar dacă ai un fiu", spune Azita.

În Afganistan, un fiu a fost considerat întotdeauna un lucru important, din rațiuni sociale și economice. Soțul Azitei, Ezafullah, crede că un fiu simbolizează prestigiu și mândrie.

"Oricine ne călca pragul casei spunea: <<Ne pare rău că nu aveți un fiu". Așa că ne-am gândit că ar fi o idee bună să ne deghizăm fetița. Și ea a vrut acest lucru", mai spune Azita.

Rudele familiei Rafaat nu o numesc pe Mehran nici fetiță, nici băiețel, îi spun doar "Bacha Posh", care, în traducere liberă, înseamnă "îmbrăcat ca un băiat".

Citește continuarea pe adevarul.ro!

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
vedete jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
Razvan Danciu, Survivor  jpg
cub botez reghecampf caciuc png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg