PD-L a preluat în întregime guvernarea

Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a preluat conducerea interimară a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării de la Ecaterina Andronescu. Şeful Guvernului a declarat că examenele de admitere în clasa a IX-a şi de bacalaureat vor rămâne cele stabilite în perioada fostului ministru.

Ministrul demisionar de Externe, social-democratul Cristian Diaconescu, i-a predat mandatul ministrului independent al Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe care l-a descris drept un profesionist. Acesta din urmă i-a mulţumit pentru sfaturile utile şi a dat asigurări că va continua agenda diplomaţiei de la Bucureşti în parametrii stabiliţi.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii, afirmând că regretă plecarea de la conducerea acestei instituţii a lui Ion Bazac, despre care a spus că este "victima unei decizii politice". Ministrul Videanu a asigurat că va gira în interimatul său continuarea politicii duse de Ion Bazac în Ministerul Sănătăţii şi că va ţine legătura cu el pentru toate problemele importante.

Ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, democrat-liberalul Gheorghe Pogea, ministru al Finanţelor, a anunţat, la preluarea mandatului, că va continua "toate programele bune", lansate de fostul deţinător al portofoliului social-democratul Marian Sârbu şi că nu va face presiuni politice asupra personalului din minister.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a preluat portofoliul Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, deţinut de social-democratul Victor Ponta. Ea a precizat că nu va face schimbări în departament. Sorina Plăcintă a spus că a acceptat şi acest nou portofoliu pentru că ''atunci când eşti ales de oameni trebuie să mergi mai departe, chiar dacă condiţiile nu sunt întotdeauna aşa cum ţi le doreşti''.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a preluat, portofoliul de ministru interimar la Ministerul Mediului, în urma demisiei social-democratului Nicolae Nemirschi. "Ministerul Mediului va funcţiona în continuare conform aceluiaşi program de guvernare", a spus Udrea.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, a preluat mandatul interimar la conducerea Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, de unde a plecat social-democratul Constantin Niţă.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a preluat portofoliul interimar la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, de la fostul ministru Ilie Sârbu.

Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, a preluat de joi, 1 octombrie, interimatul în funcţiile de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

După cum a precizat premierul Emil Boc, niciun ministru nu va primi niciun ban în plus în perioada cât asigură interimatul. Astfel, miniştrii care deţin interimar un al doilea portofoliu iau un singur salariu, respectiv pe cel de la ministerul unde sunt titulari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net