Peste 2.600 de cadavre, în gropi comune din Kaşmir

Zeci de grupuri de militanţi islamişti au luptat pentru independenţa acestei regiuni a Indiei din 1989, căutând să obţină separarea sau alipirea Kashmirului la Pakistan. Potrivit apărătorilor drepturilor omului, de la începutul rebeliunii au existat peste 8.000 de dispariţii inexplicabile.

Cercetătorii Tribunalului internaţional al popoarelor pentru drepturile omului şi justiţie, un grup cu baza în Kashmir, a anunţat că - în cursul unei anchete care durează de trei ani - a identificat morminte nemarcate şi gropi comune în 55 de sate.

Într-un raport intitulat "Probe îngropate", făcut public miercuri, grupul menţionează 2.373 de morminte fără insemne şi gropi comune, conţinând aproape 2.600 de corpuri. Potrivit raportului, 177 de morminte conţin mai mult de un corp, o anchetă desfăşurată de un organuism internaţional fiind imperios necesară pentru a stabili identitatea morţilor, explică Angna Chatterji, membră a grupului.

Cercetătorii au putut proba - potrivit documentului - că 47 de civili au fost ucişi de forţele de securitate, care i-au prezentat apoi drept activişti islamişti. Grupurile de apărare a drepturilor omului semnalează de mulţi ani dispariţii şi decese violente deghizate în rămăşiţe ale unor bătălii de forţele guvernamentale. În acest conflict, care durează de 20 de ani, au pierit circa 68.000 de persoane, în special civili,

Autorităţile indiene au negat crimele armatei, paramilitarilor sau poliţiei în regiune, afirmând că toate aceste cadavre ar fi cele ale unor tineri traficanţi de arme, ucişi în timp ce se duceau să se aprovizioneze din Pakistanul vecin.

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
tragedie cobadin jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
image
image
image
image
George Simion FOTO Inquam / Ilona Andrei
iphone camera jpg
bem apa jpeg
gabriela firea nicusor dan jpeg
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg