«Piraţii permiselor», prinşi cu mâţa-n sac

simeon stalpnicul png

Ieri v-am arătat cât de uşor ne pot păcăli falşii instructori auto, care, fără nici o jenă, predau ore de şoferie în afara legii. În urma articolului, Autoritatea Rutieră Română (ARR) s-a sesizat şi a demarat o acţiune de verificare a celor care-i şcolesc pe viitori conducători auto.

Ne-am alăturat unei echipe de la ARR şi am pornit la vânătoare de instructori neautorizaţi. Toţi cei care aveau pe maşină caseta „Şcoala" au fost traşi pe dreapta şi verificaţi la acte.

Cei care erau curaţi „ca lacrima" ne-au felicitat pentru demersul nostru. „Să vă dea Dumnezeu sănătate că stârpiţi mafioţii care ne fac concurenţă neloială. Radeţi-i pe toţi!" ne-a îndemnat Ionuţ Marcu, instructor independent autorizat.

Ne-a picat în plasă până şi unul dintre cei pe care i-am demascat, miercuri, în articolul nostru. Dacă zilele trecute Ion Sovăilă ne promitea că ne ajută să trecem proba de şofat, chiar dacă nu are atestat şi autorizaţie de instructor, ieri, acesta a trebuit să dea socoteală oamenilor legii.

„Este adevărat că nu am acte, dar fac tot posibilul să intru în legalitate", le-a spus „piratul" inspectorilor ARR, care l-au amendat cu 4.000 de lei. Cazul falsului instructor va ajunge şi pe masa poliţiştilor de la Rutieră. Potrivit legii, aceştia îi vor întocmi dosar penal.

simeon stalpnicul png

«Şi cursanţii riscă închisoarea»

"Dacă se constată că a ştiut că instructorul funcţionează ilegal, elevul riscă închisoarea de la unu la cinci ani pentru conducere fără permis. Şi instructorul poate sta după gratii de la 6 luni la 3 ani"

simeon stalpnicul png

Cei care fac şcoala de şoferi cu persoane neautorizate riscă:

-să nu li se primească dosarul în concurs, după ce au efectuat orele de curs

-să plătească un „instructor-pirat" care, apoi, să fugă cu banii

-chiar dacă au obţinut permisul, să li se suspende dreptul de a conduce, în urma unei verificări a dosarului

-să li se întocmească dosar penal

«Piraţii pot fi recunoscuţi uşor»

Instructorii care nu au autorizaţii se recunosc uşor în trafic:

simeon stalpnicul png

-au maşini neinscripţionate, pe care scrie doar «Şcoala». Pentru a fi autorizaţi, ei trebuie să aibă o plăcuţă pe care să scrie seria autorizaţiei, categoria pentru care se face şcoala şi, eventual, numele lui

-maşinile pe care se ţin cursurile practice trebuie să aibă o etichetă de 400/200 cm pe care să scrie numele şcolii de şoferi, categoria pentru care se face şcoala şi seria autorizaţiei şcolii

-îşi fac reclamă din om în om

-asiguraţi-vă că vă vor fi predate cursurile teoretice, pentru care aţi plătit

Luni

Ne-am întâlnit cu Ion în faţa Parcului Tineretului. Ne-a spus că face cursurile cu noi, dar că nu ne poate băga la examen, întrucât nu este autorizat. Urma să fim pasate unui alt coleg cu patalama.

Miercuri

Echipa de la ARR l-a prins, ieri, pe Ion Sovăilă, pe Şos. Mihai Bravu, în timp ce se afla în trafic cu un elev. I-au cerut actele, dar pentru că nu a avut ce să le arate, a recunoscut că şcoleşte bucureşteni ilegal

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
vedete jpg
catalin florin olar jpg
image
image
image
image
image
image
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock