Poliţiştii, protest cu vuvuzele, cătuşe şi tobe - VIDEO

Oamenii legii au participat astăzi, alături de alţi bugetari, la un protest organizat faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului Boc. Veniţi de prin toate colţurile ţării, de la Oradea la Constanţa, sindicaliştii s-au întâlnit de la ora 10.00 în parcarea din faţa Palatului Victoriei.

Ei i-au fluierat pe aleşii statului şi au scandat „Jos Guvernul“, „Demisia“ şi „Să vă fie ruşine, politicienilor!“.

Poliţiştii au fluturat cătuşe pe deasupra capului pentru a indica faptul că aleşii statului merită să fie închişi pentru măsurile pe care le-au adoptat. Mai mult, ei au arătat chiar degetul mijlociu celor de la conducere.

Protest fără autorizaţie

În jurul orei 12.00, protestatarii s-au încolonat pentru un marş către Palatul Cotroceni, cu toate că nu aveau autorizaţie.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că nu există niciun motiv de sancţionare a protestatarilor totuşi, pentru că nu s-au întâmplat niciun fel de incidente. „Ce se întâmplă acum se încadrează la categoria: manifestaţii spontane“, a spus edilul-şef.

Poliţiştii, dar şi gardienii din penitenciare sunt, în primul rând, nemulţumiţi de scăderea salariilor.

„Protestăm faţă de scăderea cu 25% a salariului şi faţă de lipsa protecţiei poliţistului. Este urât ce se întâmplă: poliţişti protestatari încolonaţi de Poliţie şi Jandarmerie. La asta s-a ajuns“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, Marius Idita.

Acesta a mai spus, că printre nemulţumirile lor, se numără lipsa logisticii necesare pentru activităţile de zi cu zi (hârtie pentru imprimantă), efectuarea de ore suplimentare neplătite şi creşterea vârstei de pensionare.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
bacteria care te poate ucide
Ceapă
Ivana Knoll FOTO Instagram png
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
shutterstock 2130077543 (1) jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg