Poliţiştii sub acoperire au uitat girofarul la vedere când încercau să-i prindă pe ţiganii care şi-au vândut copilul

Ultima actualizare:

Potrivit unui document din dosarul în care au fost arestaţi Nelu Moldovan şi Rodica Lăcătuşu , procurorii DIICOT au infiltrat în clanul ţigănesc un ofiţer sub acoperire. „Rafael Nedelcu” a fost împreună cu Nelu Moldovan şi cu Rodica Lăcătuş în Franţa, la „familia cumpărătoare”.

Poliţistul a asistat aici la achitarea unei rate de 600 de euro pentru copil. Ultima tranşă a fost ridicată de cei doi concubini zilele trecute, când au mers la bancă împreuă ofiţetii sub acoperire care aveau girofarul la vedere, scrie Adevărul de Seară Timişoara.

"Ştiau că sunt poliţişti"

Aurica Şteţ, avocatul ţiganilor care şi-au vândut copilul, susţine în apărarea clienţilor săi că aceştia nu au realizat cât sunt de grave faptele lor, mergând să scoată banii împreună cu martorul sub acoperire şi cu doi poliţişti.

O familie de francezi a cumpărat în rate un copil ţigan din România. Vezi care a fost preţul!

„Ultima dată, când s-au dus să scoată banii, s-au dus cu aceeaşi persoană cu care au fost în Franţa şi cu încă două persoane despre care au ştiut că sunt poliţişti pentru că au văzut girofarul în maşină”, a spus Aurica Şteţ, avocatul din oficiu al celor doi romi.

Acelaşi avocat suţine că cei doi pur şi simplu nu au înţeles gravitatea infracţiunilor. Şeful de la Crimă Organizată, Ştefan Negrilă nu a putut fi contactat. Reprezentanţii Biroului de Presă al Poliţiei Timiş au spus că vor exprima un punct de vedere pe această temă, în măsura în care acest lucru este posibil, ţinând cont că este o anchetă în curs.

Lovitură de imagine

Poliţiştii de la Crimă Organizată ştiu să îşi vândă foarte bine „marfa” prin acţiuni spectaculoase, care rup gura târgului. Dosarul în care au fost arestaţi părinţii care şi-au vândut copilul este un exemplu elocvent. „Explodat” chiar în ziua în care Crima Organizată a avut bilanţul anual, cazul bebeluşului vândut în Franţa a fost preluat de toată presa din România, aducându-le poliţiştilor un plus important de imagine.

În realitate, cazul de faţă este un balon de săpun, fiind un caz izolat. Adevăratele reţele de trafic de persoane încă îşi fac de cap. Fenomenul a fost semnalat de preşedintele Asociaţiei Generaţie Tânără, Mariana Petersel. În discuţiile despre expulzarea rromilor din Franţa s-a ridicat problema identităţii acestora, fiind foarte multe persoane fără acte. „Eu mă întreb cum au ieşit aceste persoane din ţară fără a avea documente”, a pus degetul pe rană, Mariana Petersel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net