Potopul i-a blocat pe mijlocul străzii - FOTO

simeon stalpnicul png

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt şi grindină, pentru Moldova, Delta Dunării şi toate zonele de deal şi munte. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 12.00, până miercuri, la ora 21.00.

Citeşte şi:

Ploile şi vijeliile au ucis două femei în Alba şi Cluj - VIDEO

Botoşani: Vin inundaţiile! Prutul creşte alarmant!

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 50 de litri pe metru pătrat. Vor fi condiţii de grindină, iar vântul va prezenta intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Avertizare de inundaţii pe râurile din nord-vestul ţării

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii valabil de marţi, ora 10.00, până miercuri, la ora 16.00, pentru râuri din nord-vestul ţării.

Astfel, a fost instituit cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Someşul Mic (aval s.h. Apahida şi afluentii: Nadas, Borşa, Gadalin, Lonea, respectiv afluenţii de dreapta ai Someşului: Almas, Agrij din judeţul Cluj, Crasna din judeţele Sălaj şi Satu Mare) şi Crisul Repede (curs superior şi afluenţi, aferente judeţelor Cluj şi Bihor).

Avertizarea de cod galben a fost menţinută pentru râurile din bazinele hidrografice Someşul Mic curs superior şi afluenţi (jud. Cluj), Barcău (jud. Sălaj şi Bihor), cursurile superioare ale Begăi (jud.Timiş) şi Timişului (jud. Caraş Severin şi Timiş), Bârzava (jud. Caraş Severin şi Timiş), Moraviţa (jud. Caraş Severin şi Timiş), Caraş (jud. Caraş Severin), Nera (jud. Caraş Severin), Motru (jud. Gorj şi Mehedinţi), Gilort (jud. Gorj), Jiu -sectorul Filiaşi-Răcari (jud. Dolj), afluenţii Oltului inferior (jud. Vâlcea), afluenţii din zona de deal şi munte ai Argeşului (jud. Argeş) şi Prahovei (jud. Prahova).

Hidrologii mai spun că izolat creşteri importante de debite sunt posibile şi pe râurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

Ploile au paralizat traficul în mai multe zone ale ţării

A fost prăpăd, luni seara şi ieri, în mai multe zone din Ardeal, Banat şi Tulcea.

În judeţul Cluj, o persoană a murit, iar alta a fost dată dispărută după ce viitura a luat-o cu tot cu maşină.

Ploile abundente au paralizat traficul în unele zone ale Timişoarei, iar la Zalău, principalele artere de circulaţie din centru au fost acoperite de ape.

La Tulcea, potopul a durat 10 minute .

CLUJ- Record de precipitaţii în judeţul Cluj, după ce luni seara, în zona Beliş, a fost înregistrată o cantitate de 81 litri/metru pătrat.

TIMIŞ- Ploile abundente au paralizat traficul în unele zone ale Timişoarei, maşinile formând cozi immense pe bulevardele inundate.

TULCEA- Potopul a lovit ieri, la ora 11.00, oraşul Tulcea, străzile fiind inundate în mai puţin de 10 minute. În unele locuri, nivelul apei a depăşit portiera automobilelor parcate. Zeci de persoane au rămas izolate în staţiile de autobuz.

«Cod galben» de ploi

Ploi, furtuni şi inundaţii. Meteorologii spun că ploile torenţiale s-au extins spre estul ţării, în Moldova, Delta Dunării, la deal şi la munte.

Vor fi căderi abundende de precipitaţii, condiţii de grindină şi intensificări de vânt.

Hidrologii sunt în alertă maximă pentru că inundaţiile, viiturile şi scurgerile de pe versanţi sunt iminente în judeţele Cluj, Sălaj şi Satu Mare, pentru care a fost emis "cod portocaliu".

Pericol mare există şi pe râurile din vestul ţării, pe Jiu şi pe Olt. Fluviul Dunărea este, de asemenea, la cote de inundaţii.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg