Povestea unei ratări: coleg cu Hagi, acum în puşcărie

Ultima actualizare:

În povestea lui Apachiţei apare mai mereu cuvântul „aproape". A fost aproape de Nicolae Dobrin, care l-a antrenat la Botoşani, a fost aproape de marea echipă a Stelei de la finalul anilor 80, aproape de marea performanţă când l-a avut adversar pe Hagi în cupele europene.

De întâlnit s-a întâlnit doar cu problemele: a fost suspendat un an după ce a denunţat o tentativă de blat, a fost închis pentru viol şi apoi condamnat pentru că a mers cu o maşină cu numere false.

Acum, în vârstă de 40 de ani, mai are o lună de ispăşit din pedeapsă, şi, între două meciuri la Campionatul naţional al Penintenciarelor, visează tot la fotbal, cel de la care aşteaptă să-l reabiliteze după ce va ieşi de la închisoare.

Apachiţei a început fotbalul la Botoşani, în 1986. „Am avut privilegiul să fiu antrenat acolo de marele Nicolae Dobrin, care încă mai intra pe teren în ultimele minute, motiv pentru care lumea se îmbulzea la meciuri. Ţin minte cum, la antrenamente, punea zece mingi pe linia de 16 metri a careului şi pe toate le trimitea direct în bară", povesteşte Vasile Apachiţei, care a ajuns apoi la Steaua.

„Unul din cele mai mari regrete ale carierei mele este că am plecat din Ghencea. În 1989, Steaua juca finala Cupei Campionilor Europeni cu AC Milan iar eu am decis să mă duc la Victoria CFR Tecuci ca să prind meciuri în teren. Ghinionul meu a fost că, după finală, Bumbescu şi Ungureanu au intrat într-un con de umbră, aşa că poate aş fi avut o şansă", spune cu amar Apachiţei.

Fundaşul, transferat între timp la Poli Iaşi, a fost implicat în celebra denunţare a unui blat cu Dacia Unirea Brăila. „Am fost suspendat un an. Consider că de aici mi se trage nereuşita în viaţă", spune Vasile, care a plecat apoi în Republica Moldova, la Constructorul Chişinău.

Aici, a avut ocazia să joace împotriva lui Hagi şi a lui Galatasaray în Cupa Cupelor. „A doua zi după meciul de la Istanbul, m-am trezit pe prima pagină a ziarului Fanatik, într-o fază alături de Hagi", povesteşte Apachiţei, care a fost nevoit să-şi încheie perioada de la Chişinău după ce preşedintele echipei a fost asasinat iar echipa vândută la Tiraspol.

Campion al penitenciarelor

După ce va fi eliberat, fostul fundaş are de gând să continue să facă sport. „Un prieten de-al meu are o firmă de pază şi mi-a propus să devin instructor fizic pentru cei peste 100 de angajaţi pe care îi are. Aş putea să revin în funcţia de antrenor-jucător la echipa Podgoria Cotnari sau să preiau o grupă de copii de la Politehnica Iaşi", explică Vasile.

Între timp, Vasile şi alţi pasionaţi de fotbal din Penitenciarul Iaşi au participat la finala Campionatului Naţional al Penitenciarelor, care s-a desfăşurat la Bucureşti, turneu pe care Apachiţei şi colegii săi l-au câştigat anul trecut.

Condamnat pentru viol

Vasile Apachiţei a ieşit din circuitul competiţional în 2001, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a violat o studentă ucrainenancă din Iaşi.

După trei ani de detenţie, Apachiţei a fost eliberat pentru bună purtare, dar ghinioanele s-au ţinut scai de capul lui. În prezent, fundaşul se află în Penitenciarul Iaşi sub acuzaţia că a circulat cu un autoturism cu numere false, urmând să fie eliberat în luna noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net