Prea multă cola te lasă fără dinţi sau chiar te ucide!

image
William Kennewell şi-a pierdut dinţii după ce a băut 8 litri de cola pe zi (Fotografii: guliver/rexfeatures)

Decât să bea un pahar cu apă, tânărul recepţioner William Kennewell, de 25 de ani, obişnuia să bea zilnic opt litri de cola. Şi face asta de şapte ani de zile. Rezultatul: a rămas fără dinţi. Pentru neozeelandeza Natasha Harris, care bea 10 litri pe zi, dependenţa de suc a costat-o viaţa.

William Kennewell a ignorat ani în şir avertismentul dentiştilor cu privire la consumul de dulciuri care îi „macerau" zilnic dantura. Şi aşa a ajuns ca la 25 de ani să poarte proteză pentru că a pierdut toţi dinţii din partea superioară a maxilarului. În ciuda stării în care se află, tânărul din Adelaide, Australia, a recunoscut pentru Daily Mail că nu vrea să renunţe la dependenţa de băuturi acidulate, chiar dacă „în sângele lui curge mai mult cola decât plasmă".

„N-am mai băut apă de vreo şapte ani. Beau în fiecare zi cel puţin opt litri de cola. Din 23 de dinţi, câţi are orice om normal în gură, mie mi-au rămas doar 13", a declarat tânărul.

Doctorul Jason Armfield, de la Centrul Australian de Cercetare în Igiena Orală, a confirmat că "va pierde şi restul dinţilor dacă nu scapă de dependenţă".

simeon stalpnicul png
William Kennewell şi-a pierdut dinţii după ce a băut 8 litri de cola pe zi (Fotografii: guliver/rexfeatures)

Natasha Harris, de 30 de ani, mamă a opt copii, a încetat din viaţă la 25 februarie 2010 în urma unui infarct. Cum decesul ei a stârnit vii controverse în presa neozeelandeză, medicii legişti au acordat cazului o atenţie deosebită. Astfel, recent legistul David Crerar a făcut oficială cauza morţii ei: dependenţa de cola. Femeia obişnuia să bea în medie 10 litri în fiecare zi, consumând de-a lungul timpului peste 50.000 de pahare de cola. Zilnic ea îşi administra de două ori doza normală de cofeină în organism şi de 11 ori cantitatea de zahăr. Ea a devenit astfel prima persoană din lume răpusă oficial de cola.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
ruxi si cristi mitrea jpg
florin piersic actor roman jpg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
Meloni, Berlusconi și Salvini FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png