Prelungeşte viaţa maşinii de spălat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Chiar dacă este aproape nouă, maşina de spălat trebuie întotdeauna întreţinută corect. Iată câteva sfaturi care, respectate întocmai, vor prelungi viaţa maşinii de spălat fie nouă, fie mai veche.

Curăţă filtrul de scame

Dacă ai o maşină de spălat cu funcţie de uscare, este bine să cureţi des filtrul de scame. Dacă filtrul e plin, hainele se vor usca din ce în ce mai greu, fiind nevoie de reluarea programului pentru o uscare completă.

În filtrul de scame se adună nu numai scame ci şi tot felul de obiecte minuscule, care au fost uitate de-a lungul timpului prin buzunarele hainelor.

Foloseşte o soluţie anticalcar

Pentru a preveni eventualele defecţiuni ce apar din cauza depunerilor, foloseşte o soluţie anticalcar.

Pe măsură ce maşina e afectată de calcar, calitatea spălarii scade, rufele nu se mai curăţă bine, iar stoarcerea şi uscarea nu se vor efectua la parametri normali.

Fixează tamburul în şuruburi

Dacă vrei să transporţi maşina în altă locuinţă sau în altă încăpere, trebuie să foloseşti şuruburile care fixează tamburul. Astfel, acesta nu se mai poate mişca în timpul transportului.

Nu aşeza pe maşină obiecte grele

Obiectele grele precum aparate electrocasnice de mici dimensiuni pot defecta, în timp, maşina de spălat care ar putea să vibreze mai puternic. Dacă maşina automată este racordată la ţeava de apă din bucătărie, nu aşeza pe ea cuptorul cu microunde sau televizorul.

Curăţă periodic geamul hubloului

În timp, geamul hubloului se pătează cu pete albe de calcar şi detergent. Curăţă-l frecvent folosind o cârpă moale şi curată şi soluţie formată din apă, oţet sau bicarbonat de sodiu. Maşina de spălat poate fi astfel curăţată şi pe exterior.

Alternează tipul de haine

Uneori, vibraţiile sunt provocate de încărcătura existentă în acel moment în maşină.

Hainele mari şi grele se adună, de obicei într-o parte a cuvei dezechilibrând astfel maşina de spălat în timpul centrifugării. Acesta e motivul pentru care nu se recomandă să speli mai multe perechi de blugi în acelaşi timp, pături sau perne.

Verifică picioarele reglabile

E Maşina de spălat se poate strica, în timp, dacă picioarele sale reglabile nu sunt poziţionate cum trebuie. Dacă podeaua este denivelată sau alunecoasă maşina vibrează zgomotos şi chiar se poate deplasa de la locul ei. Asigură-te atunci când o instalezi că şi picioruşele reglabile sunt poziţionate corect.

Respectă recomandările producătorului

Broşura pe care o primeşti odată cu aparatul nu trebuie aruncată sau pierdută. Oricât de banal ar fi să foloseşti produsul, cartea de instrucţiuni conţine acele informaţii pe care producătorul ţi le oferă pentru a putea beneficia din plin de achiziţia făcută.

De ce nu merge maşina de spălat?

Nu porneşte - verifică dacă uşa este închisă bine. Verifică dacă ştecherul este introdus bine în priză. Verifică dacă robinetul de la apă este deschis.

 Este lipsă de apă sau apă insuficientă - verifică dacă furtunul de evacuare a apei nu este foarte îndoit. Verifică dacă sita de la racordul de alimentare cu apă nu este colmatată.

simeon stalpnicul png

Detergentul rămâne în sertarul pentru detergenţi - verifică dacă presiunea apei de alimentare a maşinii este suficientă.

 Nu evacuează apa, nu centrifughează - verifică dacă furtunul de evacuare nu este prea îndoit. Verifică dacă filtrul pentru impurităţi nu este colmatat.

Uşa nu se deschide - uşa nu se deschide decât după 3 minute după ce maşina se opreşte sau după ce alimentarea cu curent electric a încetat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
FotoJet jpg
banner Grecia
udare muscate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net