Preotul bolnav de Ebola va fi ars

Ultima actualizare:

    Preotul a fost repatriat  în Spania, în 7 augustFoto: Reuters
Preotul a fost repatriat în Spania, în 7 augustFoto: Reuters

Preotul spaniol a murit ieri din cauza unei hemoragii interne provocată de virusul Ebola. Potrivit autorităţilor sanitare din Spania, citate de publicaţia “El Pais”, Miguel Pajares va fi incinerat.

Miguel Pajares (75 de ani) a contractat virusul Ebola, după ce l-a vizitat la spitalul administrat de Ordinul San Juan de Dios din capitala Liberiei, pe directorul instituţiei medicale, care a murit şi el din cauza bolii. În scurt timp, şi el a fost internat în aceeaşi clinică, apoi, în 7 august, a fost repatriat în Spania.

A fost adus cu un avion militar, într-un izolator special, şi, apoi, internat la Spitalul Carlos III din Madrid. Avea febră, era conştient şi nu era conectat la aparate. Medicii spanioli chiar spuneau că are şanse mari de supravieţuire. În 10 august, ei au început să-i administreze lui Miguel Pajares medicamentul experimental ZMapp, produs de americani şi testat deocamdată doar pe maimuţe. Acelaşi produs le-a fost administrat şi celor doi americani infectaţi cu Ebola şi trataţi într-un spital din Atlanta, Statele Unite, cu rezultate pozitive până în prezent.

simeon stalpnicul png

Ieri dimineaţă, însă, la ora 9.28, preotul spaniol a pierdut lupta cu Ebola, din cauza unei hemoragii interne, ultima fază a bolii. Potrivit autorităţilor sanitare din Spania, în astfel de cazuri nu se face autopsie, întrucât virusul Ebola se transmite prin fluidele corpului, iar riscul de infectare este foarte mare. Mai mult, aceleaşi autorităţi au declarat pentru “El Pais” că trupul preotului va fi “sigilat şi, apoi, incinerat”.

Şi în România a existat o suspiciune de Ebola, în cazul unui român întors, de curând, din Nigeria. Este vorba de un ploieştean de 51 de ani care a ajuns, duminică, la spital cu simptome asemănătoare Ebolei: febră, stare de vomă şi scaune cu sânge. Medicii de la „Matei Balş” l-au investigat şi au ajuns la concluzia că bărbatul suferă de malarie.

Peste 1.000 de oameni, ucişi de temutul virus

simeon stalpnicul png

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, epidemia de Ebola a provocat, din luna martie şi până în prezent, moartea a 1.013 persoane, din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile). Ţările în care se înregistrează cea mai mare epidemie de Ebola din istorie sunt: Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net