Preţul gigacaloriei se va mări cu 250% în Bucureşti!

Ultima actualizare:

    Costul gigacalorie goleşte buzunarul
Costul gigacalorie goleşte buzunarul

În condiţiile în care vor fi sistate subvenţiile la căldura, aşa cum a anunţat preşedintele Traian Băsescu, preţul gigacaloriei în Capitală se va mări de două ori şi jumătate.

"În Bucureşti, dispariţia subvenţiei ar însemna 250% creştere a preţului gigacaloriei, de la 119 lei la 298 lei", a declarat, luni, pentru Realitatea FM, preşedintele Ligii Habitat Urban, Mihai Mereuţă.

El se declară de acord cu ideea că subvenţiile "la grămadă" nu sunt corecte, dar avertizează că măsura sistării acestora nu trebuie luată în obişnuitul "stil heirupist" românesc.

Jumătate din populaţia Capitalei va plăti mai mult pentru apă caldă şi căldură, care nu vor mai fi subvenţionate, potrivit primarului general Sorin Oprescu, decât pentru pensionari şi pentru cei cu salarii foarte mici. Oprescu a afirmat că de subvenţii au nevoie doar 46-48% dintre bucureşteni, restul urmând să plătească preţul integral de 300 de lei/gigacalorie, şi nu pe cel subvenţionat de 119 lei.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net