«Prigoană jr. ne-a ţepuit»

20 februarie 2011
image
Mihai Stoica a fost producător la jurnalul de ştiri

Au lucrat mai bine de 12 ore pe zi, timp de două luni, însă nu şi-au primit salariile nici în ziua de azi. Cei 187 de angajaţi ai televiziunii "România ta", patronată de Honorius Prigoană, susţin că au lucrat la negru şi nu şi-au primit nici acum toţi banii promişi pe luna decembrie. Honorius "se spală pe mâini" şi spune că n-are nici o obligaţie faţă de ei.

Lansat în urmă cu două luni, postul de televiziune "România ta", patronat de Honorius Prigoană, nu a rezistat prea mult pe piaţa media, încetându-şi emisia pe data de 15 ianuarie. Cei 184 de angajaţi au fost trimişi acasă, fără a-şi primi drepturile salariale.

CITEŞTE ŞI:

Honorius Prigoană, lipsit de bune maniere

Prigoană: «Mă bucur că Honorius nu mi-a adus acasă vreun iubit»

Honorius Prigoană: «Sunt de trei ani cu Corina»

Oamenii s-au "răsculat" şi susţin că Prigoană jr i-a exploatat, punându-i să muncească 12 ore pe zi. Aceştia au acceptat condiţiile dificile de muncă, întrucât tânărul afacerist le promisese contracte de muncă.

Angajaţii au hotărât să ia atitudine, atunci când au văzut că nu îşi primesc nici măcar salariile şi sunt duşi cu "zăhărelul" de pe o zi pe alta: "Ni s-a promis marea cu sarea, ni s-au promis contracte legale de muncă începând cu 1 decembrie, apoi cu 15 decembrie. Nu ni s-a făcut nici un contract, am muncit la negru. Am fost anunţaţi că vom fi concediaţi şi în aceeaşi zi am fost trimişi acasă. Trebuia să luăm banii pe o lună. Eu aveam de luat zece milioane, însă am primit jumătate din salariu şi mi s-a spus că restul îl vom primi pe 15 februarie. Din păcate, şi atunci s-a amânat ziua de salariu. Ne-au chemat la sediu pe 18 februarie, însă, şi atunci, în aceeaşi manieră batjocoritoare, ni s-a spus că nu au toţi banii şi iar ni s-au dat doar firimituri. Chiar simt că am fost exploataţi şi că alţii şi-au făcut afacerile pe spatele nostru, al unor copii care au vrut doar să înveţe presă", a declarat Diana Bohîlţea, reporter la "România ta", pentru Click!

Mihai Stoica, producător al ştirilor de la televiziunea lui Prigoană, este şi el indignat de felul în care au fost trataţi angajaţii: "Am fost anunţaţi că nu vom mai lucra acolo cu atâta seninătate! Unii dintre noi au familii, trebuia să fim anunţaţi cu două săptămâni înainte, ca fiecare să îşi caute de lucru. Am crezut că acest proiect este ceva serios, dar nu a fost aşa".

Mihai Stoica a fost producător la jurnalul de ştiri

image
Diana Bohîlţea a lucrat ca reporter la televiziunea lui Prigoană

Diana Bohîlţea a lucrat ca reporter la televiziunea lui Prigoană

simeon stalpnicul png
Diana Bohîlţea a lucrat ca reporter la televiziunea lui Prigoană

«România ta» a emis o lună

Televiziunea "România ta" a început să emită pe data de 15 decembrie şi a cuprins ştiri emise din oră în oră, timp de 24 de ore. Sediul postului tv a fost la Republica, acolo unde, în urmă cu câţiva ani, a emis şi Realitatea TV. Honorius Prigoană mărturisea că îşi doreşte un trust de presă care să conţină câteva televiziuni, un post de radio şi un ziar.

«Eu am semnat contract cu Vlad Ionescu»

Contactat telefonic, Honorius Prigoană susţine că nu are nici o datorie faţă de cele 187 de persoane care au lucrat la "România ta", deoarece aceştia nu au semnat nici un contract şi au făcut doar practică: "Eu am semnat un contract cu Şcoala de Televiziune, patronată de Vlad Ionescu, şi nu am să le dau nici un ban acestor tineri", ne-a spus tânărul afacerist. Pe de altă parte, el este contrazis de Vlad Ionescu, care spune că, în cel mai scurt timp, angajaţii îşi vor primi toţi banii: "A fost o întârziere de câteva zile. În alte trusturi media nu se plătesc salariile cu lunile", a declarat Vlad, pentru Click!

Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
Kate Middleton3 jpg
florin calinescu png
anamaria prodan (3) jpg
reghe corina caciuc jpeg
cristina belciu si cristian boureanu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Primarul Mircea Rusu are interdicţie de a-şi exercita funcţia foto arhivă
adapost caini ziare 0 jpg
crowd 5076714 1920 jpg
FotoJet (7) jpg
foto mare shutterstock 776838916 jpg
youtube jpg