Primăria lui Onţanu se va încălzi cu panouri solare

18 noiembrie 2010

„Am solicitat vara trecută Ministerului Mediului să ne includă în programul care permite completarea sistemului clasic de încălzire cu mijloace alternative. Am fost aleşi şi acum ne montăm o instalaţie pe bază de panouri solare care poate funcţiona tot timpul anului”, a explicat, cocoţat pe acoperişul unde muncitorii montau panourile, edilul-şef al sectorului 2, Neculai Onţanu.

Proiectul tehnic prevede instalarea, până pe 20 decembrie, unui număr de 70 de panouri de înalt randament termic şi cu o putere de absorbţie şi transmitere a energiei solare de 95 la sută. Costul total al lucrărilor se ridică la 1.184. 786, 52 de lei din care 49 la sută a fost asigurat de Ministerul Mediului. „Din datele specialiştilor reiese că dacă noi cheltuiam pe an 33.600 de euro cu încălzirea primăriei, după finalizarea investiţiei vom plăti numai 20.160 euro pe an. Dacă totul merge cum ni s-a spus, la vară instalaţia va asigura total apa caldă menajeră”, s-a grozăvit Onţanu.

Autorităţile vor să rezolve în acelaşi mod, problema apei calde şi a încălzirii la cinci centre sociale şi o grădiniţă. Proiectele sunt deja depuse la Ministerul Mediului pentru finanţare.

Vezi aici mai multe fotografii cu sediul primăriei.