Primele mărturii ale martorilor atacului terorist de la Parsons Green: " M-am simţit carbonizat"


    Ambulanţa şi poliţiştii au ajuns la ora 8.20 la Parsons GreenFoto: Getty
Ambulanţa şi poliţiştii au ajuns la ora 8.20 la Parsons GreenFoto: Getty

O explozie a avut loc vineri,15 septembrie, la ora dimineţii, la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost grav rănite, iar autorităţile au precizat că tratează evenimentul ca pe un incident terorist. Martorii oferă mărturisiri înfiorătoare despre evenimentul petrecut .

Peter Crowley a declarat că părul său a fost cuprins de flăcări într-o fracţiune de secundă şi că s-a simţit carbonizat. Emma Stevie (27 ani) se afla în metrou atunci când explozia de la Parsons Green a avut loc şi a fost prinsă în mijlocul oamenilor care alergau speriaţi .


    Peter Crowley a încărcat poze pe Twitter cu rănile pe care le-a suferit în urma incendiuluiFoto: Twitter
Peter Crowley a încărcat poze pe Twitter cu rănile pe care le-a suferit în urma incendiuluiFoto: Twitter

A căzut şi a fost strivită de oamenii derutaţi şi panicaţi. Alţi martori ai scenei au declarat pentru presă că oamenii alergau, lipsiţi de direcţie şi strigau înspăimântaţi: „ E un om, e un om acolo!” Poliţia a evacuat staţia de metrou Parsons Green după ce a primit o informaţie conform căreia în interior se afla un bărbat înarmat şi pregătit să detoneze un al doilea dispozitiv explozibil.

Serviciul de urgenţă s-a aflat la locul cu pricina începând cu ora 8.20 (ora Marii Britanii) atunci când un vagon de metrou a fost cuprins de flăcări puternice.  Martorii au declarat că cel puţin 30 de navetişti au fost răniţi şi că printre ei se află mulţi copii.


    Răniţii au primit primele îngrijiri medicale de la serviciul de urgenţă ajuns la faţa loculuiFoto: Getty
Răniţii au primit primele îngrijiri medicale de la serviciul de urgenţă ajuns la faţa loculuiFoto: Getty

Cameramanul Luke Walmsley a povestit că a văzut o femeie arsă pe mâini şi pe picioare.  “Erau oameni întinşi pe jos, o grămadă de oameni, care se împingeau pentru a găsi o cale de ieşire. M-am aşezat într-o poţizie fetală şi mi-am repetat neîncetat că voi fi bine”, povesteşte un supravieţuitor.

Sarah Hickson se afla în drum spre muncă când a fost prinsă în centrul mulţimiii care alerga haotic: „ Doi oameni căzuţi se aflau în faţa mea. Un şcolar şi o femeie însărcinată. Au fost daţi la o parte de mulţime şi striviţi de scări. Toată lumea ţipa şi îşi pierduse cumpătul. Fizic sunt bine, dar din punct de vedere emoţional mă simt foarte afectată.”

Un poliţist a transmis pentru MailOnline: “ Credem că există o a doua bombă, oamenii trebuie să stea departe de acest loc pentru că un om înarmat circulă liber în zonă.”

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
FotoJet (5) jpg
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg