Primul hamburger din carne crescută în laborator, gata în octombrie

Ultima actualizare:

Studiul a fost condus de Universitatea din Maastricht, Olanda. Potrivit cercetătorilor, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne. Culoarea actuală a muşchiului crescut în laborator este roz-gălbui palid, întrucât nu conţine sânge.

"Am început acest proiect în urmă cu circa şase ani şi mă aştept să treacă alţi 10-20 de ani înainte să putem producem astfel de carne în cantitate mare", a spus profesorul Mark Post, care conduce proiectul de obţinere de carne artificială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net