Primul român suspect de infecție cu coronavirus! Are 24 de ani și s-a întors recent din China

Ultima actualizare:

    Virusul ucigaș din China se poate răspândi rapid în întreaga lume
Virusul ucigaș din China se poate răspândi rapid în întreaga lume

Un bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă a fost trimis, luni, de la Bacău la Institutul Balș din București. Bărbatul este suspect de infecție cu coronavirus și va fi supus unor teste la institutul din București.

UPDATE „Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, pentru Deșteptarea.ro.

Un bărbat care s-a întors din China în urmă cu câteva zile s-a prezentat la spitalul din Bacău, având simptome de gripă. Bărbatul a fost trimis la Institutul Balș, potrivit unor surse oficiale, citate de Hotnews.

Pacientul, care s-a întors recent din China, este în drum de la Bacău spre București, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, unde se va stabili dacă este infectat cu coronavirus.

Managerul Institutului Balș: ”Nu există teste rapide pentru noul coronavirus”

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, spune că românii n-ar trebui să se îngrijoreze foarte tare din pricina noului coronavirus.

Streinu-Cercel susține că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există.

”Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronavirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel.

Potrivit datelor prezentate de specialişti, numărul cazurilor înregistrate în lume se apropie de 3.000, fiind 81 de decese, ceea ce face ca rata mortalităţii să fie mică, undeva la 2-4%.

Doar 20% dintre cazuri sunt forme severe, care ar putea da complicaţii.

Specialiştii români afirmă că pneumonia dată de noul coronavirus se poate vindeca, cu tratamente simptomatice, dacă sunt forme uşoare şi medii, iar pentru cazurile grave se testează anumite tratamente. 

Citește și:

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Orașul Wuhan, în care a izbucnit epidemia cu coronavirus, a fost închis! Numărul deceselor a ajuns la 17

Ce este coronavirusul

Coronavirusul este un virus care se răspândește pe cale orală, la fel ca virusul gripal comun. Se numește așa deoarece, observat la microscop, el arată precum corola soarelui sau o coroană regală. Coronavirusurile fac parte dintr-o familie largă de patogeni, iar majoritatea declanșează infecții respiratorii ușoare – precum banala răceală – și nu sunt foarte periculoși. Există însă și coronavirusuri mortale precum SARS, cunoscut sub denumirea de sindrom acut respirator sever, care a ucis sute de oameni în China și Hong Kong în anii 2000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net