Profesorul şpăgar ia bani de la elevi de peste 4 ani

Ultima actualizare:

După ce mai mulţi elevi au contactat ieri redacţia „Adevărul de Seară", revoltaţi că au fost nevoiţi să achite o aşa-numită taxă de 15 lei pentru a trece de corigenţă, direcţiunea a luat decizia ca luni, de la ora 9.00 să fie convocată o şedinţă şi va demara o anchetă internă.Au trecut toţiÎncă de la ora 10.00 când s-au afişat rezultatele la examenul de corigenţă, elevii au venit la liceu pentru a vedea dacă au promovat sau nu în urma „şpăgii" pe care au dat-o. „Eu nu ştiu dacă am trecut, pentru că nu am avut ieri bani. Părinţii mei s-au împrumutat şi mi-au spus că dacă este musai, să dau banii, să scap de corigenţa asta", a declarat Elena, o elevă de clasa a XI-a.

Din fericire pentru elevi, toţi au promovat în urma examenului susţinut ieri, însă mulţi dintre ei au rămas şocaţi de faptul că pe lângă nota obţinută la proba scrisă, au fost notaţi şi pentru o probă orală pe care ei, practic, nici măcar nu au susţinut-o. „Prima dată când am văzut rezultatul m-am speriat pentru că am crezut că am picat, pentru că în dreptul meu scria 3, dar m-am liniştit după. Pe lista cu rezultate mai era şi o probă oral, unde am fost notat cu 7 iar nota finală a fost 5. Nu am dat nicio probă orală. Cred că pentru proba asta erau practic banii", susţine un alt elev.Profesorul nu a recunoscut că banii pe care i-a încasat urmează să intre în propriul buzunar, însă recunoaşte că de peste patru ani ia bani de la elevii lăsaţi „pe vară". „Nu am considerat că este un lucru rău ceea ce am făcut, pentru că ne trebuiau materiale (foi de hârtie - n.r.) pentru liceu. Singura mea greşeală este că nu l-am anunţat pe director de acest lucru", susţine profesorul acuzat, Alexandru Donca. Pe de altă parte, absolvenţi ai colegiului ne-au declarat că profesorul practică „taxa de corigenţă" de circa şase ani.Existau suficiente hârtii„Pentru imginea pe care profesorul şi-a creat-o în anii pe care îi are la catedră, nu merita să apeleze la un astfel de gest necugetat. Probabil că a fost o rătăcire, mai ales că salariul pentru încadrarea dânsului este între 1.800 şi 2.000 de lei, fără noua reducere de 25%. Cel puţin motivul invocat de profesor este unul pueril, nu trebuia să procedeze aşa. Noi aşteptăm concluziile comisiei de disciplină din cadrul unităţii şi abia apoi putem să punem în aplicare vreo măsură", a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Pavel Filip.

De cealaltă parte, directorul unităţii, Mircea Coroiu susţine că nu-şi poate explica gestul profesorului, mai ales că liceul nu ducea lipsă de rechizite. „Avea toate materialele la îndemână. Nu pot să înţeleg de ce s-a apelat la aşa ceva. În dimineaţa examenului, de la secretariat s-a asigurat toată hârtia, nu am avut probleme la acest capitol. Prima întrebare pe care i-am adresat-o şi eu profesorul a fost: «La ce îţi trebuia atâta hârtie?! Câte un top pentru fiecare elev?!»", a arătat Mircea Coroiu. "În statutul persoanlului didactic este stipulat foarte clar faptul că un cadru didactic nu are voie să pretindă foloase materiale sau servicii în schimbul unor note sau a promovării unui elev", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Pavel Filip. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net