Progrese în medicină: Energie solară din spumă de meduze

Ultima actualizare:

Potrivit CNN, cercetătorii folosesc proteina verde fluorescentă obţinută prin lichefierea meduzei strălucitoare Aequorea Victoria, des întâlnită în largul coastelor de vest ale Americii de Nord, pentru a crea „celule de combustibil" în miniatură, scrie Adevărul.

Acestea ar putea fi folosite pentru alimentarea unor nanodispozitive microscopice care ar putea funcţiona independent în interiorul corpului uman ajutându-ne să „luptăm", de exemplu, cu tumorile.

Nanotehnologia pare să fie viitorul medicinei, dar este încă în fază incipientă. Totuşi, soluţia pare să fie dată de noua descoperire.

Profesorul Zackary Chiragwandi de la Universitatea de Tehnologie Chalmers din Suedia a declarat că a dezvoltat această metodă de generare de energie la nanonivel prin administrarea unei picături de proteină verde fluorescentă de la meduze pe electrozi de aluminiu şi prin expunerea lor la lumină ultravioletă.

Meduzele nu sunt însă în pericol, pentru că metodele ştiinţifice moderne le permit cercetătorilor să creeze propriile proteine verzi fluorescente cu ajutorul bacteriilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net