«Purceaua asta ne îngroapă pe toţi!» FOTO

simeon stalpnicul png

Cea mai longevivă purcea din România trăieşte în Vărai, judeţul Maramureş. Scroafa „Baba“ s-a născut în perioada comunistă şi a fătat sute de purcei.

Familia Octavian şi Mariana Pop, de 56 şi, respectiv 45 de ani, o consideră pe bătrâna scroafă pe care o alintă „Baba", o "mină de aur".

Purcica de 24 de ani a fătat aproximativ 500 de purcei, ajutând astfel maramureşenii să-şi facă o casă şi să-şi ţină cele trei fete la studii. Purceaua este o încrucişare între rasele Duroc şi Marele Alb şi s-a născut în gospodăria familiei Pop, iar de atunci nu încetează să-şi uimească stăpânii.

Click pe imaginea de mai jos pentru a vedea mai multe poze

Anual, scroafa „comunistă", aşa cum îi spun stăpânii, fată câte două serii de porci. „Baba fată primăvara şi toamna câte o tură de porci. Niciodată n-a fătat mai puţini de 8, dar am avut şi când a fătat 18", spune plin de mândrie pensionarul Octavian Pop, stăpânul animalului.

Secretul longevităţii scroafei îl ştie stăpâna animalului. „Niciodată nu i-am dat furaje cumpărate care sunt pline de «E-uri». Baba a mâncat numai mâncare naturală. Preferatele ei sunt merele şi nucile", explică Mariana Pop, stăpâna.

Deşi Octavian Pop a vrut de mai multe ori să taie animalul, s-a lăsat înduplecat de rugăminţile soţiei. „O las să moară de bătrână. „Asta ne îngroapă pe toţi!", a mai spus maramureşanul. "Baba este o excepţie de la regulă", a declarat Viorel Medan, medic veterinar.

Ana Chiş, 56 de ani pensionară, vecină: „E scroafă eroină. Şi eu îmi cumpăr în fiecare an câte unul sau doi purcei fătaţi de ea"

simeon stalpnicul png

Ioan Dolha, 48 de ani, agricultor, vecin: „Şi eu am cumpărat de la vecinul o scroafă fătată de Baba. Am tot sperat că va fi ca mă-sa, dar nu e"

simeon stalpnicul png

Octavia Ciociu, 25 de ani, localnică: „N-am mai întâlnit aşa scroafă. Cine ştie, o fi de soi bun sau poate îi prieşte mâncarea"

simeon stalpnicul png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub andreea esca png
Survivor Romania webp
cub kassandra rotariu png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
cub anamaria prodan png
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg