Raţ vrea să se lase de fotbal în Florida

Ultima actualizare:

„Ultimul sezon, înainte să mă retrag, mi-aş dori să joc undeva unde să fiu mai mult în vacanţă, aşa cum face Beckham, de când s-a dus în America. Mi-aş dori să joc la o echipă prin Florida, sau dacă nu, prin Emirate", a dezvăluit internaţionalul român pentru Click! Ce va urma apoi nici el nu ştie.

Mai citeşte:

Răzvan Raţ, profesor de fotbal

«Raţ e cel mai sexy de la Şahtior!»

Răzvan Raţ: "Am suferit în faţa televizorului"

„Antrenoratul nu mă pasionează în momentul acesta, dar peste câţiva ani totul e posibil. Am şi şcoala de fotbal la Slatina, unde mă implic destul de mult. Îl văd pe tata cât munceşte acolo cu puştii. E greu să lucrezi cu copii mici. La mine la şcoală am trei antrenori, plus tata, şi vreo 60 de copii, e ceva de tras, dar am încercat să copiez modelul Şcolii Nicolae Dobrin, unde am fost format eu! Am avut condiţii bune, faţă de multe alte cluburi, poate şi de aia o mulţime de jucători din liga 1 au fost formaţi la Şcoala lui Dobrin", a povestit Răzvan.

El nu-şi imaginează cum ar fi arătat viaţa lui fără fotbal, dar recunoaşte că i-ar plăcea să piloteze avioane.

„E visul meu din copilărie. De altfel, când o să o termin cu fotbalul, voi face şcoala de aviaţie. Nu ştiu dacă apuc să şi pilotez, dar vreau măcar să ştiu! Pilot de avioane de vânătoare sună bine şi mi s-ar potrivi. Deşi mulţi spun că sunt repezit, sunt foarte calm şi am putere de concentrare. La volan sunt liniştit, nu merg cu viteză, nu fac „slalom" printre maşini", explică Raţ.

Când vine vorba de fotbal românesc, Răzvan Raţ nu se sfieşte să spună lucrurilor pe nume. „Problema celor din ţară e lipsa constanţei în evoluţii.Sunt puşti talentaţi, Alexe, Tănase, Ioniţă, dar trebuie să dovedească în timp că nu au fost doar speranţe. Constanţa unui jucător înseamnă foarte mult în contextul fotbalul actual! Degeaba eşti talentat, dacă ai fluctuaţii de formă, degeaba ştii cu mingea, dacă nu alergi de mănânci pământul", crede Raţ, care se referă şi la profilul lui: "Eu nu am fost niciodată genul de fotbalist tehnic, să driblez 6-7 la rând, să am execuţii d-alea fantastice, însă am tras tare. Sunt un fotbalist mai mult muncitor decât talentat. Poate cei mai tineri nu înţeleg că fără muncă multă, nu reuşeşti. Talentul se pierde...Plus că mulţi o iau razna cum ridică puţin capul".

Fundaşul lui Şahtior are şi un sfat pentru fotbaliştii mai tineri: „ Să înţeleagă că sunt judecaţi pentru ceea ce arată pe teren, nu pentru ce fac pe lângă... Nu contează câte femei celebre ai „lovit" sau ce maşini ţi-ai cumpărat! Ce, pe vremea lui Dobrin, a lui Hagi sau a mea nu erau femei frumoase? Erau, slavă Domnului! Dar noi am ştiut să facem tot cu măsură. Şi eu am ieşit în cluburi, am băut un pahar şi m-am distrat. Am făcut de toate, însă cu măsură!"

Cel mai selecţionat fundaş stânga: Răzvan Raţ are 62 de prezenţe în echipa naţională, fiind lider pe postul de fundaş stânga înaintea lui Nae Ungureanu (57 de selecţii) şi Tibor Selymeş (46). Mişa Klein are 90 de selecţii, însă a jucat de 68 de ori ca mijlocaş şi doar de 22 de ori ca fundaş stânga.

Un gol, dar ce gol! Raţ a marcat o singură dată pentru România, în acel amical celebru cu Germania de pe Giuleşti, încheiat cu scorul de 5-1 pentru echipa noastră. Fundaşul a pătruns în careu şi l-a învins pe Kahn cu un lob spectaculos.

Cinci titluri interne plus Cupa UEFA. La 29 de ani, Răzvan Raţ are în palmares cinci titluri de campion (două cu Rapid şi trei cu Şahtior), o Cupă a României, o Cupă a Ucrainei şi ultimul trofeu al Cupei UEFA, înainte de transformarea competiţiei în Liga Europa.

Ofertat de Real. Raţ a ajuns la Şahtior în 2003, fiind transferat atunci la dorinţa antrenorului german Bernd Schuster. Ajuns la Real Madrid în 2007, tehnicianul a vrut sa-l ia pe Raţ în capitala Spaniei, însă discuţiile nu s-au concretizat. Raţ a mai fost şi în vara lui 2009 pe lista de transferuri a „galacticilor".

«Mutu nu e indispensabil naţionalei»

Răzvan Raţ crede că venirea lui Răzvan Lucescu la echipa naţională a schimbat totul la lot. „ Are alte idei, alt stil de joc, a adus mulţi fotbalişti noi. Răzvan mizează foarte mult pe unitatea de grup.Cu asta începe şi cu asta termină orice discuţie! Înainte unitatea venea de la noi, nu era implementată de selecţioner", spune Raţ, care nu crede că absenţa lui Mutu poatea afecta rezultatele naţionalei.

„Adrian cum ar fi, cum n-ar fi, are valoare, însă nu este indispensabil echipei naţionalei. Aşa cum  nu sunt nici eu, nu e nici Chivu sau Rădoi. Viaţa naţionalei merge înainte cu Mutu sau fără el", e de părere Raţ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Captură de ecran 2024 05 15 202609 png
image
image
image
image
image
image
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
bancomat jpeg
acoperis luat de vant craiova foto via gds.ro
judetul constanta jpeg
ceai plante jpeg
amazoane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net