Război între poliţişti şi traficanţii de droguri la Rio de Janeiro

Sâmbătă, comandantul poliţiei militare, Sergio Duarte, anunţase că înfruntările sângeroase între traficanţi şi poliţişti se soldaseră cu 12 morţi, printre care doi poliţişti carbonizaţi după ce elicopterul în care se aflau a fost doborât de traficanţi, şi opt răniţi, dintre care şase sunt oameni ai legii, relatează Agerpres.

Duminică însă au fost găsite trei cadavre ale unor presupuşi traficanţi în favela Sao Joao, în timp ce în favela Jacarezino au avut loc noi schimburi de focuri între poliţişti şi traficanţi soldate cu moartea a doi traficanţi de droguri. Potrivit poliţiei, operaţiunea s-a soldat cu confiscarea a 300 kg de marijuana.

Câteva mii de oameni de ordine au fost chemaţi duminică să restabilească securitatea şi imaginea 'oraşului minunat' ales în urmă cu 15 zile pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2016.

4.500 de poliţişti suplimentari, veniţi din mai multe unităţi ai regiunii metropolitane, au fost mobilizaţi pentru a aduce calmul în zona de nord, dominată de numeroase favele. În acest cartier nordic se află miticul stadion Maracana, care va găzdui principalele meciuri ale Campionatului Mondial de fotbal din 2014 şi ceremoniile de deschidere şi de închidere a JO 2016.

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
bacteria care te poate ucide
masina cu lemne furate din padure jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png