Râzi mai mult, dar ai grijă şi de ce râzi! Specialiştii ne avertizează

Ultima actualizare:

Diferite tipuri de răs au un efect diferit asupra creierului nostru, spun experţii de la Universitatea Tuebingen din Germania.

„A râde cu cineva şi a râde de cineva are consecinţe diferite", a declarat doctorul care s-a ocupat de studiu, Dirk Wildgruber.

Creierul uman îşi dă seama când cineva râde datorită bucuriei, a unei glumei, a bajocorii sau ca o simplă reacţie la gădilat.

În funcţie de stimul, structura conexiunilor din creier poate fi modificată şi, astfel, se pot testa metode alternative de a trata diverse boli.

Oamenii folosesc "râsul social" pentru a comunica fericire, tachinare sau alte mesaje semenilor. El este un mod de a influenţa şi schimba atitudini şi comportamente.

În timpul studiului, Wildgruber a observat cu ajutorului scanerelor cu rezonanţă electromagnetică reacţiile participanţilor la trei tipuri de râs: de bucurie, de tachinare şi cel cauzat de gădilat.

Primele două produc legături în părţi ale creierului asociate cu sunetele, găndirea şi vederea, mult mai complexe decât cele generate de gâdilat.

Până acum diverşi cercetători au studiat felul în care vorbirea influenţează connexiunile din creier, dar doctorul Wildgruber spune că acest studiu e printre primele care se ocupă de reacţii non-verbale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net