Regele Mihai I al României, celebrat la Londra

Ultima actualizare:

    Regele Mihai I al României celebrat la Londra
Regele Mihai I al României celebrat la Londra

De 1 Decembrie, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări o ediţie specială a emisiunii Ora Regelui, realizată la Londra, unde, în zilele de 6,7 şi 8 noiembrie, a avut loc o serie de înalte ceremonii dedicate Regelui Mihai I al României, sub înaltul patronaj al Reginei Elisabeta a II-a.

Considerat, în discursuri rostite de reprezentanți ai aristocrației britanice, unul dintre cei mai mari regi ai lumii, Regele Mihai a fost sărbătorit în inima regalității, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la prima sa vizită în Marea Britanie, în 1937.

În 15 noiembrie 1938, principele moştenitor al României l-a însoţit pe tatăl sau, Regele Carol al II-lea, la Londra, prilej cu care Regele George al VI-lea l-a decorat cu Ordinul Regal Victorian în grad de Cavaler al Marii Cruci.

Chiar în ziua onomastică a Regelui Mihai, de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Familia Regală Britanică, reprezentată prin Ducele şi Ducesa de Gloucester, a oferit un spectaculos dineu, marcat de două discursuri încărcate de profundă gratitudine şi emoţie: cel al lui Sir Gavin Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei şi cel al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net