Reglare de conturi la Piatra Neamţ: Un interlop a decedat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un bărbat a murit duminică în jurul orei 13:40, după ce a fost împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ. Este vorba despre Gheorghiţă Mararu, un om foarte cunoscut pe plan local.

UPDATE Ora 17.20: Gheorghe Mararu a fost depus la Morga Serviciului de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, după ce vor trece 24 de ore de la data declarării decesului, conform procedurii.

El a fost cel mai „ciuruit" dintre cei doi fraţi. Avea trei gloanţe în apropierea inimii, o rană în partea dreaptă a toracelui, două plăgi în abdomen, alta în şoldul drept şi un orificiu de ieşire a glonţului în partea stânga a spatelui, conform medicului Sorin Ciobanu, director medical al Spitalului Judeţean Neamţ şi purtător de cuvânt.

Bogdan Mararu este în afara oricărui pericol, a mai precizat doctorul Ciobanu.

„Supravieţuitorul are o plagă transfixiantă, cu intrare şi ieşire a glonţului, în zona abdomenului. La examinările radiologice nu am găsit niciun glonţ în burtă. Este internat în Secţia Chirurgie, poate vorbi şi e în afara oricărui pericol", a declarat Sorin Ciobanu.

UPDATE Ora 17.10: Falău, căutat de poliţişti şi jandarmi

În prezent, peste 100 de poliţişti şi jandarmi caută agresorul, fiind organizate filtre pe toate arterele principale din judeţ.

În urmă cu o oră, criminalul a fost căutat şi cu un elicopter pus la dispoziţie de către Inspectoratul General de Aviaţie.UPDATE Ora 17.00: Recompensă de un milion de euro pe capul lui Falău

Bogdan Mararu, grav rănit în urma atacului armat de astăzi, oferă un milion de euro celui care îl prinde pe Falău, conform unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

În acest moment, interlopii s-au mobilizat mai bine decât Poliţia, au apreciat sursele citate. Ionuţ Cojoc, recuperator din tabăra Mararu, a fost văzut în urmă cu câteva minute la Tazlău, într-o maşină de teren vopsită în culori de camuflaj, împreună cu o echipă de tineri cu statură atletică.

UPDATE Ora 16.40:

Cazul este anchetat de procurorul Stelian Olteanu, şeful Secţiei Cercetări Penale din cadrul Parchetului Neamţ. „Au fost găsite şapte cartuşe cu un calibru de 9 milimetri. S-a tras cu un singur pistol", a spus procurorul Stelian Olteanu.

Barul era plin de oameni în momentul în care cei doi fraţi au fost împuşcaţi.

UPDATE Ora 16.10: În februarie 2008, numele fraţilor Mararu, asociat cu un alt atentat

Incendierile bunurilor fraţilor Mararu au fost corelate de poliţişti cu atentatul împotriva lui Puiu Mironescu. Pe 10 februarie 2006, Puiu Mironescu (34 de ani), un alt interlop, a fost ţinta unui asasinat. Un necunoscut l-a împuşcat în faţa blocului, trăgând câteva focuri de armă. A fost rănit de două gloanţe.

Poliţiştii au spus atunci că între Puiu Mironescu şi fraţii Mararu exista o relaţie tensionată. Cristian Chilat „Falău", cunoscut drept locotenent de-ai lui Puiu Mironescu, a incendiat bunurile lui Bogdan Mararu din răzbunare.

Octombrie 2008: Cristian Chilat, zis Falău, a fost găsit nevinovat de judecătorii nemţeni într-un dosar penal pentru contrabandă cu arme. Chilat a fost inculpat în aprilie 2008, cauza ajungând la DIICOT după percheziţia din luna februarie 2008, când acasă la el a fost descoperit armament.

În aceeaşi perioadă, a fost judecat în dosarul pentru incendierea Mercedesului familiei Mararu, în noaptea de 9 spre 10 mai 2006. Fapta a rămas doi ani cu autor necunoscut, iar Chilat a fost trădat

UPDATE: "S-a folosit un pistol de 9 mm cu glonţ, s-au tras 7 gloanţe, dar urmează să se facă o expertiză. Barul era plin, viaţa consumatorilor a fost pusă în pericol, dar în afară de cei doi nu a mai fost nimeni rănont. Acuzaţiile sunt de omor deosebit de grav şi tentativă de omor. Nu se cunoaşte cu exactitate identitatea agresorului, există speculaţii. Deocamdată acesta se ascunde. Urmează să se deruleze ancheta", a spus procurorul care se ocupă de acest caz.

UPDATE 15:15 Fraţii Mararu aveau afaceri imobiliare, era cămătari şi se ocupau cu "recuperări".

UPDATE 15:00 Conform unor surse neoficiale comisaru şef IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, ar avea legături cu familia Mararu.

Şoric ar fi fost chiriaşul lui Mararu, după care a devenit vecin cu acesta având aceaşi curte. Mai mult în cabinetul de notar al soţiei sale se făceau toate tranzacţiile interlopilor din Piatra Neamţ.

Contactat de Antena 3, Şoric a negat aceste informaţii.

"Nu este adevărat. Am locuit într-o casă cu chirie, care apoi a fost cumpărată de Mararu, dar nu am fost chiriaşul lui, eu am avut alt proprietar. Acum locuiesc în altă parte, am un credit, nu ma nicio legătură cu Mararu", a spus Şoric, care a precizat că în cabinetul soţiei sale nu s-au perindat interlopi.

simeon stalpnicul png

UPDATE: Agresorul ar fi un vestit interlop din Piatra Neamţ: Cristian Chilat, zis Falău. Potrivit presei locale, Falău a fost arestat în 2008 după ce a incendiat maşina lui Bogdan Marau. El a fost eliberat acum trei luni. În urmă cu trei ani când a fost condamnat, poliţiştii au găsit un pistol sub pernă, însă el a fost arestat doar pentru distrugere.

Captură video Antena 3

Conform Antena 3, este vorba despre o reglare de conturi între două clanuri interlope. Una dintre victime este Gheorghiţă Mararu, liderul interlopilor din Piatra Neamţ, care a fost împuşcat mortal. Potrivit serviciului de ambulanţă Piatra Neamţ, mortul prezenta cinci plăgi.

Incidentul a avut loc în jurul orei 12.00 în cafeneaua Latino Cafe, aflată vizavi de biserica Precista din centrul oraşului, scrie adevarul.ro.

Aurelian Şoric, comisar şef IPJ, a declarat la Antena 3: "În ultimii cinci ani nu am mai avut un astfel de caz la Piatra Neamţ. Un tip a intrat într-o cafenea şi a tras asupra celor doi. Nu este vorba despre o reglare de conturi, cele două victime erau fraţi. Agresorul a mai avut probleme cu legea, dar nu face parte dintr-un clan. Se pare că a fost vorba despre o chestie personală".

Letiţia Dămoc, director Ambulanţa Neamţ, a declarat că s-au făcut toate demersurile însă bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net