Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu ananas

Ingrediente: 500 ml frişcă lichidă, 4 gălbenuşuri, 8 linguri zahăr, un plic jumătate gelatină, 100 ml lapte, esenţă vanilie, coajă portocale, o conservă compot ananas, fructe pentru ornat, pişcoturi.

Preparare: se pregăteşte crema amestecând pe foc galbenuşurile, laptele şi zaharul, până devine ca o spumă. Se bate frişca, se dizolvă gelatina în zeama de la compotul de ananas.

Se adaugă gelatina în crema călduţă, esenţa şi coaja de portocale. Cand s-a răcit, se toarnă frişca bătută şi se dă la rece o oră sau două. Se îmbraca o formă cu folie alimentară, se aşază fructele, apoi se toarnă crema. Se pun deasupra piscoturile, apoi se dă la rece cca 10-12 ore. Cand se răstoarnă, se desprinde folia şi rămâne un desert răcoros.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
Tom Cruise Nicole Kidman profimedia 0560291933 jpg
Gina Pistol Foto Mihai Stetcu jpg
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg