Reţetele Alexiei, cele mai uşoare

30 mai 2014
article img
Alexia

Gătitul nu se numără printre pasiunile Alexiei, actriţa din „Pariu cu viaţa" (Pro TV) şi solista LaLa Band. Din acest motiv, atunci când se încumetă să prepare ceva, alege doar reţete simple, rapid de făcut, pe care le alege de pe internet.

Gătitul este distractiv atunci când are cine să se bucure de rezultatul muncii tale. Alexia face artă în bucătărie spre exemplu, dacă găteşte pentru cei dragi sau când îi vin prietenii în vizită.

„Succesul meu culinar este muşchiul de vită în sos Quatro Formaggi cu broccoli. Toţi cei care au mâncat au fost încântaţi, m-au lăudat şi mi-au spus că a fost delicios. Am fost foarte mândră de mine. Dar s-a întâmplat să o dau şi în bară. Îmi aşteptam prietenii în vizită şi am pus un pui la cuptor. Când au sosit, ne-am luat cu vorba şi la un moment dat am realizat că miroase a ars. Puiul se făcuse scrum", îşi aminteşte Alexia.

Atunci când alege o reţetă, se inspiră de pe internet. Nu se încumetă să experimenteze după capul ei. „De obicei îmi place să respect reţetele şi să merg la sigur".

Bineînţeles, le alege pe cele mai simple şi mai rapid de preparat. Spre exemplu pastele cu unt şi lămâie, pe care le-a făcut în maximum 15 minute. Cu kilogramele în plus nu are probleme. Nu ţine diete şi nu îşi numără caloriile din farfurie, dar nici nu face excese. „Din fericire, nici nu sunt prea pofticioasă. Încerc să mănânc sănătos şi atât cât trebuie. Singurul lucru căruia nu-i pot rezista e un platou de sushi, calamari şi caracatiţă. E mâncarea mea preferată", adaugă solista LaLa Band.

Paste cu unt şi lămâie

„Această reţetă am învăţat-o de la finii mei italieni şi este deosebită prin faptul că se folosesc paste proaspete. E nevoie de 500 g spaghette proaspete cu ou, 100 g unt, o lămâie şi jumătate, parmezan, sare, busuioc verde. Se pun spaghetele la fiert, timp în care într-o tigaie, se pune untul peste care se adaugă zeama de lămâie. Când spaghetele sunt fierte, se adaugă peste acest sos. Se amestecă împreună cu parmezanul şi cu busuiocul. La final, se pot adăuga 200 g smântână, după plac.