Rezultatele referendumului din Crimeea: 93% dintre votanţi au aprobat alipirea la Rusia

Ultima actualizare:

    Afiş al propagandei ruseşti, în vederea referendumului din 16 martie. (Foto: Reuters)
Afiş al propagandei ruseşti, în vederea referendumului din 16 martie. (Foto: Reuters)

Locuitorii din Crimeea au votat duminică alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne.

"93% dintre locuitorii Crimeei s-au pronunţat pentru alipirea la Rusia, (iar) 7% s-au pronunţat pentru un statut autonom al Crimeei în cadrul Ucrainei", se afirmă în concluziile sondajului difuzat de autorităţile separatiste din Crimeea.

Premierul separatist Serghii Aksionov a salutat imediat o decizie "istorică". "Mulţumesc tuturor celor care au participat la referendum şi au optat. Astăzi (duminică) am luat o decizie foarte importantă care va intra în istorie", a declarat Aksionov într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

La Washington, Casa Albă a anunţat imediat că nu recunoaşte acest plebiscit, a denunţat acţiunile Rusiei şi a ameninţat-o că va suporta "costurile" acestor acţiuni.

Refrendumul, prezentat ca un exerciţiu de democraţie populară de către autorităţile separatiste şi Moscova, s-a desfăşurat în prezenţa a mii de militari ruşi care deţin controlul asupra regiunii, de două săptămâni, împreună cu miliţii separatiste.

La Sevastopol, steagul tricolor al Rusiei flutura, cu mult înainte de acest sondaj, pe cerul portului istoric al Flotei ruse la Marea Neagră.

"Rusia va respecta opţiunea locuitorilor Crimeei", a asigurat-o Vladimir Putin pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, reafirmând totodată că referendumul respectă "total" dreptul internaţional.

Uniunea Europeană a avertizat, la rândul ei, că îşi va pune în aplicare ameninţările încă de luni, stabilind o listă cu oficiali ruşi şi ucraineni proruşi vizaţi de sancţiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net