Rusia, enervată că Republica Moldova a interzis simbolurile comuniste: «Este blasfemie»

Într-un interviu acordat ziarului Kommersant, Karasin a spus că această decizie ar putea afecta negocierile de soluţionare a conflictului transnistrean.

„La Chişinău, delegaţia noastră s-a întâlnit cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu şeful Afacerilor Externe. În cadrul convorbirilor am subliniat un singur lucru: Rusia, ca o ţară în care secera, ciocanul şi steaua sunt simbolurile Victoriei nu va avea o părere bună despre astfel de decizii. Pentru noi este blasfemie, dacă nu o atitudine batjocoritoare. Nu excludem ca forţele «sănătoase» din Republica Moldova să boicoteze această decizie şi chiar să dea o evaluarea juridică acestor acţiuni necugetate", a spus oficialul rus.

"Acesta este un alt exemplu în care acţiunile negândite pot strica atmosfera generală şi afecta cursul negocierilor. Este necesar să respectăm principiile eticii şi să ne gândim la modul în care va reacţiona partenerul la o astfel de soluţie. Din păcate, în acest caz, aparent, nu s-a ţinut cont de aceste aspecte", a declarat Grigorii Karasin.

El a precizat că Rusia nu exclude posibilitatea de a transforma Republica Moldova într-un stat federativ, pentru a stinge conflictul transnistrean.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
Dmitri Medvedev FOTO AFP
sorin cimpeanu campeanu
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg