Rusia i-a luat Angliei Mondialul din 2018

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este pentru prima dată când o ţară din Europa de Est va găzdui un turneu final al Cupei Mondiale

Chiar dacă nu a participat la festivitatea din Elveţia, influenţa premierului rus Vladimir Putin a triumfat în faţa candidaturii britanice. Cu câteva zile înainte de ceremonia de la Zürich, Rusia era considerată marea favorită.

Est-europenii profitau astfel din plin de scandalurile de corupţie în care intraseră principalele rivale, Anglia, respectiv Spania şi Portugalia. Totul s-a schimbat însă după ce Putin, „pilonul" candidaturii ruse, a anunţat că nu va face deplasarea în Elveţia.

O mutare de maestru sau o renunţare tacită? Cert e că, dintr-o dată, atât la casele de pariuri cât şi în anturajul FIFA, ruşii au cedat postul de favorită Angliei.

Britanicii au prezentat o delegaţie forte, în frunte cu prim-ministrul Cameron, prinţul William şi David Beckham, care a făcut lobby până în ultima clipă, reuşind să convingă pe ultima sută de metri câţiva „membri-cheie" ai Comitetului Executiv. Inclusiv prezentarea insularilor din dimineaţa de ieri a fost una convingătoare, astfel că, în preajma anunţului oficial, chiar şi ibericii se resemnaseră: cursa pentru găzduirea turneului final din 2018 părea să fie o afacere în doi, între Rusia şi Anglia. Belgienii şi olandezii erau înfrânţi din start.

Cu câteva minute înaintea punctului culminant, sursele spuneau că ex-sovieticii vor fi aleşii. "Rusia!", a anunţat şi Sepp Blatter. Visul lui Saşa, copilul din clipul de prezentare, a devenit realitate.

 Rusia

Atuuri:

* n-a organizat niciodată o Cupă Mondială

* influenţa lui Vladimir Putin, care a garantat construirea a 14 stadioane

Dezavantaje:

*  distanţele mari între oraşele-gazdă*  necesitatea vizelor*  actele de rasism şi de huliganism ale fanilor

Principalii ambasadori:Roman Abramovici, Andrei Arşavin

Qatar, minunea din 2022

Pentru prima dată în istoria Cupei Mondiale, competiţia se va desfăşura în spaţiul arab, în Orientul Mijlociu

Cu Japonia şi Coreea de Sud pe post de „decor", misiunea forului mondial era una clară: să ducă Mondialul din 2022 într-o destinaţie nouă, în Qatar sau Australia, sau să le dea americanilor o nouă „bucurie" după cea din 1994.

Aşteptările se îndreptau către micuţul stat din Orientul Mijlociu, care se baza pe banii din zona arabă, pe o infrastructură ultramodernă şi pe noua generaţie de stadioane care a uimit deja lumea.

Miercuri, prezentarea oficială a asiaticilor a fost însă una moale, fără emoţie, cu „bătrânul" antrenor Bora Milutinovici ca port-drapel.

Din spate veneau tare Australia şi SUA. „Cangurii" au avut o prezentare originală, inspirată de modelul Elle Macpherson, în timp ce americanii au apelat la tot ce-aveau mai bun: de la mesajul preşedintelui Obama până la discursul de Hollywood al lui Morgan Freeman.

Până la urmă, a triumfat voinţa FIFA de a acoperi noi teritorii, cât mai exotice, CM din 2022 fiind dat Qatarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net