Rusia va trimite pe Marte maimuţe abhaze

Rusia, aminteşte ziarul, a trimis cu succes în spaţiu maimuţe încă din 1983. Şi atunci, animalele fuseseră furnizate tot de Institutul de patologie şi terapie experimentală din Abhazia.

Directorul institutului, Zurab Mikvabia, a confirmat presei că instituţia pe care o conduce a iniţiat negocieri cu Academia Spaţială a Rusiei cu privire la pregătirea maimuţelor pentru simularea unui zbor cosmic, după care va urma misiunea propriu-zisă pe Marte.

În cadrul proiectului ruso-european 'Marte -500', şase voluntari au fost plasaţi pentru 105 zile într-o capsulă, în încercarea de a reconstitui condiţiile reale de zbor spaţial.

După cum explică directorul Zurab Mukvabia, programul ce va fi aplicat primatelor a avut drept obiectiv iniţial trimiterea astronauţilor pe Marte. 'Având însă în vedere durata zborului către această planetă, precum şi razele cosmice împotriva cărora nu dispunem încă de echipamentul de protecţie necesar, am luat în calcul în ultima vreme trimiterea unei maimuţe pe Marte', a explicat omul de ştiinţă abhaz.

Durata zborului pe Marte depinde de numeroşi factori, dar conform proiectului Agenţiei Spaţiale Europene, acesta ar trebui să se încadreze în 520 de zile.

Dacă Rusia se va încumeta să trimită maimuţe pe Marte, Institutul de patologie şi terapie experimentală din Abhazia va deveni locul principal unde vor fi antrenate primatele. În cadrul eventualei misiuni spaţiale pe Marte, maimuţa-cosmonaut va fi servită de un robot, care îi va da să mănânce şi va strânge după ea. 'Sarcina noastră este de a învăţa maimuţa să se folosească de robot', a explicat Mikvabia.

De asemenea, Agenţia Statelor Unite NASA a anunţat o serie de experimente cu maimuţe. Primatele ar urma să fie supuse unei radiaţii similare celei cu care s-ar confrunta un astronaut într-o misiune pe Marte, pentru a determina modul în care aceasta va afecta organismul lor.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
image
image
image
image
image
image
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia