S-a chinuit 17 ani la această sculptură - FOTO

Ultima actualizare:
cas
cas

Ian Brennan a petrecut 5.000 de ore, în ultimii 17 ani, cioplind o bucată de lemn care a ajuns într-un final o replică în miniatură a faimoasei nave HMS Victory a amiralului Nelson.

Artistul în vârstă de 60 de ani, din Anglia, a devenit sculptor cu normă întreagă în urmă cu 26 de ani, iar după 5 ani a devenit angajatul Casei Regale.

Într-o zi a primit o bucată mare de lemn din corabia sus menţionată, pe care ulterior a decis s-o utilizeze ca material pentru replica vasului.

În clipa în care s-a apucat de sculptat şi-a dat seama că bucata de lemn este tare ca betonul, munca lui îngreunându-se cu mult. 5.000 de ore, timp de 17 ani, a fost nevoit să meşterească. Nici nu mai ştie câte tăieturi a suferit în tot acest proces.

Replica dispune de 104 tunuri, de 37 vele, de un steag ce poartă mesajul lui Nelson („Anglia aşteaptă ca fiecare om să-şi facă datoria”) şi de aproape 70 de metri de sfoară „încâlcită”.

Ian a ştiut că aceasta este unica lui şansă de a crea ceva unic, cu o bucată de material provenită din nava lui Nelson urmând să nu se mai întâlnească.

Vezi o galerie foto în Mediacenter


    cas
cas
image
image
image
image
image
image
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg
gradina freepik jpg
vouchere vacanta concediu card 800x600 1 jpg