20 de trucuri pentru a învinge depresia la începutul toamnei

Milioane de oameni din întreaga lume sunt morocănoşi şi prost dispuşi după ce trece concediul de vară şi începe toamna. Iată ce trebuie făcut pentru a învinge depresia după întoarcerea la serviciu, când zilele mohorâte sunt tot mai aproape.

Nu săriţi peste micul dejun. Acest lucru ne face obosiţi şi ne scade performanţele fizice şi intelectuale. Ouăle sunt o bună sursă de energie.

Cântaţi sub duş. Cântând ne ridicăm nivelul de energie şi reducem tensiunea, ne asigură cercetătorii.

Faceţi măcar o alergare de 30 de secunde, inclusă în mersul de dimineaţă la serviciu. Aceasta vă îmbunătăţeşte starea sufletească.

Luaţi pauze de ceai. Cercetătătorii arată că atât pauzele, cât şi ceaiurile (verde sau de fructe), ne oferă relaxare.

Încercaţi să faceţi exerciţii fizice înainte de a merge la serviciu. Este bine dacă faceţi câteva mişcări şi înainte de masa de prânz, acestea alungă sigur depresia.

Exerciţiile fizice sunt foarte bune în caz că suferiţi de o depresie uşoară. La o depresie mai serioasă, adresaţi-vă medicului.

La prânz, optaţi pentru un sandviş cu somon. Oamenii care consumă acizi omega 3 sunt cu 50% mai optimişti decât cei care nu consumă aceşti acizi.

Nu mâncaţi în birou. Luaţi o pauză şi mâncaţi la un local apropiat. Soarele creşte nivelul de vitamina D, care are rolul de a creşte energia, reglând metabolismul şi valorile insulinei.

Apelaţi la guma de mestecat. Intensifică circulaţia sângelui spre creier. De aceea, cei care mestecă gumă se simt mai în formă decât cei care nu consumă. 

Ridicaţi-vă din când în când în picioare, dacă aveţi o slujbă care presupune să staţi mai mult jos. Când suntem în picioare, corpul beneficiază de 30% mai mult oxigen şi devenim mai energici.

Beţi un pahar de apă: hidratarea ne îmbunătăţeşte energia. Ne creşte astfel, cu siguranţă, şi buna dispoziţie. 

Spălaţi-vă pe faţă! Potrivit unui studiu realizat de Journal of Clinical Neurophysiology, din Marea Britanie, când ne dăm cu apă rece pe faţă ne simţim mai bine, ca şi când am fi băut o cafea.

Mâncaţi ceva care conţine fier: Acesta este esenţial pentru o bună funcţionare a sistemului circulator. Ar fi bine să consumaţi nişte ciuperci.

Evitaţi stările de slăbiciune mâncând fructe proaspete sau ciocolată neagră în jurul orei 2.16 p.m. Vă va creşte energia şi buna dispoziţie.

Priviţi un filmuleţ nostim: râsul relaxează muşchii. De asemenea combate stresul şi luptă împotriva depresiei.

Nu staţi niciodată singuri. Singurătatea alimentează depresiile, vă face să mâncaţi şi să beţi prea mult şi să vă distrugeţi.

Faceţi o baie cu aromatizante.  Vă relaxează şi vă dă o stare de bine, alungă stresul.

Faceţi sex: dacă sunteţi tineri, sexul vă va da mai multă energie şi motivare. Trebuie să aveţi 200 de orgasme pe an ca să alungaţi depresiile.

Dacă vă simţiţi  trişti şi vă e dor de vacanţă, uitaţi-vă la pozele şi la filmele pe care le-aţi făcut în timpul concediului de vară.   

Plecaţi din nou în vacanţă, dacă mai aveţi zile de concediu. Vacanţele scurte şi dese sunt mai recomandate decât o singură vacanţă  lungă.

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub kassandra rotariu png
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg