3 beneficii ale curei cu Ginkgo biloba


    Ceaiul de Ginkgo  biloba te ajută  să te concentrezi  mai bine
Ceaiul de Ginkgo biloba te ajută să te concentrezi mai bine

Bune pentru circulaţie, pentru piele şi pentru creier, preparatele pe bază de Ginkgo biloba şi-au dovedit eficienţa mai întâi în medicina tradiţională a popoarelor asiatice, pentru a fi mai apoi apreciate peste tot în lume. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Arborele Ginkgo biloba face parte dintr-o familie de plante numită Ginkgoaceae, care este una dintre cele mai vechi de pe Pământ: oamenii de ştiinţă au găsit fosile care datează din vremea dinozaurilor. De altfel, copacului  - care este originar din China şi care a fost introdus în Europa în secolul al XVIII-lea -  i se mai spune şi „fosila vie“. Având o istorie atât de îndelungată, a fost folosit vreme de milenii în medicina tradiţională chineză şi japoneză. De la arborii care pot atinge în înălţime chiar şi 50 de metri, şi în special de la arborii tineri, se folosesc mai ales frunzele, care se recoltează manual.

Încetineşte îmbătrânirea creierului

Substanţele din compoziţia frunzelor de Ginkgo biloba au şi rol neuroprotector. Terapiile care le au în compoziţie sunt indicate pentru combaterea problemelor de memorie, tulburărilor de concentrare, deficitului de atenţie, precum şi pentru tratarea durerilor de cap. Curele cu Ginkgo biloba dau rezultate bune chiar şi în cazul persoanelor cu demenţă sau cu boala Alzheimer în stadii incipiente, tratamentul putând încetini evoluţia bolii. 

Stimulează circulaţia

Poate cel mai important beneficiu pe care-l aduc organismului frunzele de Ginkgo biloba este acela că optimizează circulaţia sangvină. Fie că ai mâinile şi picioarele reci, fie că suferi de varice, de senzaţia de picioare grele sau de hemoroizi, ori că ai hipertensiune şi risc crescut de infarct sau de accident vascular cerebral, preparatele pe bază de Ginkgo biloba îţi sunt de ajutor. Şi asta, datorită proprietăţilor de tonic venos. Calitatea anticoagulantă şi de stimulare a circulaţiei sangvine îi este dată de o categorie de substanţe numite lactone terpenice. 

Cicatrizează rănile şi are efect antiîmbătrânire

Frunzele de Ginkgo biloba le poţi folosi şi extern, tocate, sub formă de cataplasme, pentru cicatrizarea mai rapidă a rănilor şi a arsurilor şi pentru estomparea vânătăilor. În plus, datorită calităţilor sale antiîmbătrânire, multe companii cosmetice folosesc Ginkgo biloba ca ingredient principal al unor creme antiaging, cu efect de protejare a pielii, de estompare a ridurilor fine şi de reparare a tenului cu probleme. 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg