3 ceaiuri care ţin de cald
Teiul te relaxează
Un ceai de tei şi eşti gata relaxat şi încălzit. Iar efectele lui nu se opresc aici. Nevrozele, anxietatea, agitaţia, insomnia sunt afecţiuni neuropsihice tratate în mod tradiţional cu tei. Efectul este vizibil şi la nivelul arterelor inimii, remediul fiind util în tratamentul palpitaţiilor. O infuzie caldă de tei are şi efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Pentru prepararea infuziei se foloseşte o lingură de flori la o cană de apă. Se beau trei căni de ceai pe zi în caz de indigestie, stres, dureri de cap, anxietate.
Busuiocul îţi dă energie
Administrat tot sub formă de ceai fierbinte cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne, de asemenea, să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut. Se bea foarte cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului. O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.
Măceşele te binedispun
Ca să îmbinaţi utilul cu plăcutul, specialiştii vă recomandă infuzia de măceşe. Pe lângă efectul de căldură, ceaiul preparat din aceste fructe de pădure oferă o stare de bine. Mai mult, pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin şi vitaminele B1, B2, K şi PP, proteine, acizi, celuloză, substanţe minerale, provitamina A şi zaharuri, care întăresc organismul când virozele bat la uşă.