3 sucuri minune pentru detoxifierea ficatului
Este unul dintre cele mai mari şi mai importante organe, cel care ne protejează de efectele toxinelor intrate în organism. Acesta este şi motivul pentru care ficatul trebuie păstrat într-o stare foarte bună de funcţionare, iar sucurile de detoxifiere ajută în acest sens.
Gata! E timpul să renunţaţi la sarmale, cârnaţi şi prăjituri, pentru că este vremea unei cure de detoxifiere. Sucurile pot face minuni pentru sănătatea noastră, mai ales acum, în perioada în care avem nevoie de vitamine şi minerale şi de curăţarea organelor vitale. Ficatul trebuie curăţat în mod periodic, pentru a preveni îmbolnăvirea. În cazul în care aveţi o dietă bogată în alimente procesate, nu vă odihniţi suficient, respiraţi mult aer poluat, consumaţi alcool în mod regulat şi nu consumaţi o cantitate suficientă de nutrienţi, atunci este recomandat să vă detoxifiaţi ficatul. Medicii recomandă ca, pe lângă consumul obligatoriu a doi litri de apă zilnic, să introduceţi în dietă şi sucuri naturale din fructe şi legume. Morcovii, merele, sflecla roşie, lămâia şi ţelina sunt unele dintre cele mai importante alimente care ajută la detoxifierea ficatului. Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere cu sucuri trebuie să fie ţinută între 3 şi 7 zile, perioada în care trebuie să mânaţi cât mai puţin şi să beţi cât mai multe sucuri. Încercaţi să consumaţi multe salate, fructe, supe, sa beţi multă apă şi să faceţi mişcare.