3 teste medicale care îţi pot salva viaţa


    Mai citeşte azi în revista Click! pentru femei:tactici să faci copiii să te asculte fără să țipi.Cum să-ţi stimulezi metabolismul.Trucuri de toamnă  să-ţi hidratezi tenul şi părul
Mai citeşte azi în revista Click! pentru femei:tactici să faci copiii să te asculte fără să țipi.Cum să-ţi stimulezi metabolismul.Trucuri de toamnă să-ţi hidratezi tenul şi părul

Amâni să mergi la analize pe motiv că nu ai timp, nu ai bani sau pur şi simplu pentru că ţi-e teamă de ce ai afla? Investigaţiile de mai jos îţi pot salva viaţa, aşadar transformă-le în priorităţi! Revista „Click! pentru femei" îţi spune care sunt acestea!

Scanarea retinei arată scleroza multiplă

Pe lângă verificarea acuităţii vizuale şi diagnosticarea eventualelor probleme de sănătate a ochilor (glaucom, degenerare maculară), un test amplu de vedere, care poate include o tomografie retiniană, detectează inclusiv dereglările tensiunii arteriale, instalarea sclerozei multiple, tumorile oculare şi chiar potenţialul crescut de infarct.

E recomandat să păstrezi scanurile şi buletinul de analiză pe care ţi le va înmâna medicul, pentru că, peste ani, acestea să fie studiate şi comparate.

Analizele de colesterol preîntâmpină infarctul

Nu doar bărbaţii în vârstă şi cu exces ponderal fac infarct! La nivel european, în ultimii ani, rata de mortalitate din cauza bolilor de inimă a crescut mai ales în rândul femeilor de vârstă medie.

De altfel, bolile coronariene sunt „ucigaşi tăcuţi" atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, iar colesterolul crescut e „muniţia" cu care acestea operează. Şi, pentru că nu poţi simţi când acesta depăşeşte valorile normale, e indicat să-ţi faci analize de depistare a nivelului colesterolului din sânge.

Screeningul previne cancerul de intestin

Chiar dacă majoritatea cazurilor de persoane cu cancer de intestin apar la peste 60 de ani, acesta e cel de-al doilea tip de cancer cel mai des întâlnit la femei.

Detectarea timpurie poate duce la vindecare. Screeningul se realizează prin analiza mai multor scaune, recoltate pe parcursul a 3 zile, şi are drept scop detectarea urmelor de sânge în fecale (unul din primele simptome ale cancerului de intestin).

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
Hagi, Getty jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg