4 alimente care te fac mai deştept


    Alimentaţia potrivită contribuie la menţinerea creierului în stare perfectă de funcţionare. (Shutterstock)
Alimentaţia potrivită contribuie la menţinerea creierului în stare perfectă de funcţionare. (Shutterstock)

Ştiai că există anumite alimente care ajută la creşterea capacităţii intelectuale, la dezvoltarea memoriei şi care reduc riscul apariţiei afecţiunilor cerebrale? Iată ce nu ar trebui să-ţi lipsească din meniul zilnic pentru a-ţi proteja sănătatea!

1. Uleiul de peşte Mai mult de jumătate din masa creierului este formată din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi graşi care fac parte din familia Omega. Aceşti acizi graşi sunt responsabili cu producerea şi dezvoltarea celulelor creierului. De asemenea, joacă un rol foarte important în activitatea neuronală. Somonul proaspăt, tonul, sardinele conţin acizi graşi Omega 3, care ajută celulele creierului să interacţioneze între ele. Este recomandat să consumi peşte proaspăt cel puţin de două ori pe săptămână.

2. Produse lactateCercetătorii americani şi australieni au măsurat, în cadrul unui studiu, IQ-ul a 972 de volutari şi au ajuns la concluzia că cei care consumă regulat lapte şi brânză au o memorie şi o logică mai bune decât persoanele care nu au în meniul zilnic  lactatele. Lipsa grăsimilor din produsele lactate poate creşte riscul unor afecţiuni grave precum screloza multiplă. Un rol deosebit în stimularea activităţii cerebrale o au proteinele, calciul, vitamina D şi magneziul care se regăsesc în brânzeturi şi lapte.

3. Cereale integrale Sunt extrem de bogate în fibre şi fac parte din dieta mediteraneană din care enumerăm  legumele, fructele, seminţele, nucile şi uleiul de măsline. Cercetările au arătat că această dietă reduce considerabil riscul apariţiei afecţiunilor cognitive, care pot duce la boli degenerative. Acest tip de dietă reduce stresul, inflamaţiile şi luptă împotriva afecţiunilor vasculare (tensiunea arterială). De asemenea, lipsa cerealelor integrale din alimentaţie poate duce la apariţia afecţiunilor cerebrale.

4. OuăleSunt o sursă inepuizabilă de fier, conţinând fosfolipide şi lecitină – elemente care ajută la dezvoltarea celulelor creierului. Proteinele dezvoltă  intelectul, fiind bogate în aminoacizi. Consumul regulat de ouă stimulează memoria, capacitatea de asimilare a informaţiilor şi capacitatea de învăţare.

FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
cub andi moisescu olivia steer png
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
foto sex jpeg
cub amal george cooney png
cub anamaria prodan reghecampf png
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Mesaje de Sfântul Nicolae, colaj Pixabay/Click
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
Bradul din Gubbio jpg
Joc video Iisus Hristos jpg
Fishtopher jpg
Cadouri de Moș Nicolae 2022