4 modalități inedite de a reduce zahărul din regimul alimentar

image
Zahărul se găsește chiar și în alimentele la care nu te gândeai până acum. Dacă îl reduci treptat din regimul alimentar, vei observa schimbări spectaculoase.Foto: Arhiva Click!

Excesul de zahăr îți afectează negativ starea de sănătate. Crește riscul obezității, bolilor de inimă și alte complicații. Dacă tai din cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic, vei observa îmbunătățiri evidente ale organismului tău.

Un adult nu trebuie să consume mai mult de 25 de grame de zahăr pe zi, dar această regulă este încălcată de majoritatea oamenilor. O singură doză de coca cola are 39 de grame de zahăr, relatază The Huffington Post.  Zahărul se găsește și în alte alimente la care nu te așteptai, de exemplu în hamburgeri sau în iaurturile grecești.

Reducerea zahărului din regimul alimentar este o alegere foarte bună, dar este greu de știut de unde să începi. Dacă faci pași mici, dar siguri,  un regim sănătos îți va intra în rutină și ai multe alternative care îți sunt la îndemână.

1.Schimbă modul în care îți bei cafeaua

Cele două cubulețe de zahăr pe care le pui în fiecare dimineață în ceașca de cafea se adună, mai ales că bei mai multe cești pe zi. Încearcă se reduci cantitatea de zahăr încetul cu încetul și bazează-te mai mult pe grăsimile din produsele lactate. În loc de zahăr, poți pune scorțișoară în cafea. E o modalitate mai sănătoasă și nu îngrașă.

2. Renunță la sucuri

Sucurile îngrașă foarte mult pentru că au cantități enorme de zahăr. Chiar dacă există alternative de sucuri fără zaharuri, nu sunt bune nici ele la dietă.  Îndulcitorii artificiali fac mai rău decât zahărul și te fac să ai poftă de dulce mai des.  Cel mai bine e să îți faci sucuri de fructe acasă și să folosești îndulcitori naturali. Gustul dulce al sucurilor din comerț îți dă o dependență de zahăr pe care o poți controla cu greu.

3. Bea mai multă apă

Ești sigură că ți-e foame? Dezhidratarea și setea se deghizează în senzația de foame.  Ca să vezi dacă ți-e într-adevăr foame, bea apă și așteaptă câteva minute. Vei observa că de cele mai multe ori era o alarmă falsă pe care ți-o transmitea organismul, doar pentru că aveai nevoie de mai multă apă. În general, pofta de dulce o poți opri foarte ușor dacă bei un pahar de apă.

4. Renunță la fructele uscate

Cel mai bine este să mănânci fructe proaspete. Cele uscate conțin foarte mult zahăr, chiar dacă par inofensive. Atunci când scoți toată apa din fructe, rămâne tot zahărul în ele. De exemplu, o cană de struguri proaspeți are 15 grame de zahăr și 60 de calorii, iar o cană de stafide conține 90 de grame de zahăr și aproape 500 de calorii.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
elena udrea adrian alexandrov jpeg
claudia patrascanu copii png
Raducanu
Garry Kasparov FOTO Mediafax
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg