4 paşi ca să-ţi «cureţi» organismul
O detoxifiere ca la carte curăţă sângele de sedimentele toxice acumulate iarna. Poţi urma o cură rapidă, de 10 zile, sau una de o lună.
Lămâia ajută ficatul
Ficatul este organul prioritar vizat de curele de detoxifiere, căci el este responsabil cu neutralizarea şi eliminarea „deşeurilor" din sânge. Cum procedezi: Pentru a stimula funcţiile ficatului, începe ziua bând un pahar mare de limonadă cu miere. Sucul de lămâie e antiseptic şi are un efect de curăţire foarte eficace.
Păpădia, pentru rinichi
Rinichii filtrează şapte litri de sânge pe oră, substanţele dăunătoare fiind eliminate prin urină. Păpădia, care se găseşte din belşug primăvara, favorizează diureza. Cum procedezi: Ceai de păpădie: culege frunze şi rădăcini de păpădie, spală-le, lasă-le la uscat. Foloseşte 2 linguriţe plantă la o cană cu apă clocotită şi infuzează timp de 15 minute.
Orezul îţi curăţă intestinele
Scoate din meniu, pe timpul curei de detoxificare, carnea, brânza, ouăle, cafeaua, ciocolata, alcoolul, pâinea, laptele. Dă prioritate salatelor de sezon, legumelor şi fructelor crude sau gătite la abur, cerealelor şi nucilor. Cum procedezi: Ai undă verde la orez care, graţie concentraţiei ridicate de potasiu, stimulează „expulzarea" toxinelor.
Băile cu magneziu
Toxinele din piele se elimină prin transpiraţie, iar sărurile cu sulfat de magneziu - numite, pe vremuri, şi sare amară - stimulează acest proces. Cum procedezi: Toarnă sare amară în apa fierbinte din cadă. Nu te clăti când ieşi din baie, îmbracă-te doar într-un halat gros.