4 sfaturi naturiste pentru sănătate

Ultima actualizare:

    Păpădia are multe beneficii pentru sănătate şi, mai mult, te ajută în lupta împotriva kilogramelor
Păpădia are multe beneficii pentru sănătate şi, mai mult, te ajută în lupta împotriva kilogramelor

Problemele de sănătate cu care te confrunţi pot fi combătute apelând şi la remedii naturiste. Pe lângă medicamentele pe care ţi le prescrie medicul poţi apela şi la tratamente cu plante, fructe sau uleiuri. Uite ce să faci!

1. Nucile

Nucile coapte sunt recomandate în caz de aciditate prea mare a stomacului. În acest caz, se iau 2-3 nuci pe zi. Pot fi luate şi în ca z de hipertensiune: 5-6 nuci pe zi, vreme de 50 de zile. Este indicat să se consume în amestec cu miere. După 50 de zile, se face o pauză de două luni, după care se repetă tratamentul.

2. Ulei de floarea soarelui

Cura cu ulei de floarea soarelui este o metodă excelentă de curîţare a organismului de toxine, putând combate durerile de cap şi pe cele dentare, bronşita, bolile  de stomac, de ficat şi de rinichi, eczemele, bolile ginecologice şi cardiace cronice. Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia o lingură de ulei de floarea-soarelui şi se ţine în gură făcând gargară timp de 10 minute. Apoi, uleiul se scuipă şi se clăteşte bine gura cu apă. Poţi folosi şi ulei de măsline. Cura durează 2-3 săptămâni şi se poate relua, la nevoie, după o lună.

3. Prune uscate

În caz de constipaţie, puteţi mânca 6 prune uscate şi înmuiate în apă peste noapte. Un efect asemănător are şi compotul de prune uscate.

4. Păpădie

Dacă ai varice sau ulcer varicos, poţi încerca să te tratezi cu infuzie de păpădie. Se prepară din 2 linguriţe de plantă mărunţită peste care se toarnă 250 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 15 minute, apoi se strecoară lichidul. Se beau 2-3 căni pe zi după mesele principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net