5 greşeli pe care le fac românii la masă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spune-mi cât alergi, ca să-ţi spun cât să mănânci! Este răspunsul pe care fiecare om modern trebuie să-l găsească singur la întrebarea care îl macină din ce în ce mai mult. Dr. Doru Negru, medic primar boli interne, diabet şi nutriţie, a inventariat pentru Click! cele mai frecvente greşeli pe care le facem înainte de a ne aşeza la masă.

Românul modern, ca orice alt exponent al rasei umane, şi-a schimbat complet comportamentul vizavi de mâncare. Azi el nu mănâncă pentru a trăi, ci trăieşte pentru a mânca. În mod inconştient, ajunge să piardă controlul greutăţii sale şi să-şi pună în pericol sănătatea. 


    Dr. Doru Negru
Dr. Doru Negru

„Nu trebuie să facem cure de slăbire, ci să ne schimbăm modul de viaţă. Adică, să alergăm mult şi să mâncăm puţin şi prost. Ce să mâncăm ca să nu ne crească burta sau trigliceridele? Putem mânca orice. Întrebarea n-a fost niciodată ce?, ci cât?”, a declarat medicul în cadrul evenimentului „The future of beauty”, organizat de revista The art of living.

Iată ce obiceiuri nesănătoase deprindem încă din copilărie!

Cât rău fac sarea şi zahărul

„Suntem speriaţi că alimentele au tot felul de E-uri, conservanţi şi afânători, vopseluri şi stabilizatori. Toate aceste E-uri au studii că nu sunt toxice şi că pot fi introduse în alimente. Există însă două substanţe care nu au studii şi la care nici n-o să se facă vreodată: sarea şi zahărul. Sunt atât de toxice încât nici microbii nu trăiesc în aşa mediu”, spune dr. Negru.

Postul, bun pentru organism

Perioada în care ne aflăm acum e ideală pentru a renunţa la obiceiurile alimentare nesănătoase. Alimentele fără grăsimi animale ajută la tonifierea organismului şi îţi creează o stare de bine. Însă, mulţi români care ţin post fac o altă greşeală: mănâncă vegetale în exces pentru a-şi hrăni foamea cauzată de schimbarea regimului alimentar. Mănâncă puţin, de cinci ori pe zi dacă vrei, şi nu uita să alergi! Aşa te menţii sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net