5 semne care arată că ai putea avea un început de Alzheimer

Ultima actualizare:

    Aceste simptome ar putea indica faptul că aveți un început de AlzheimerFoto: Getty
Aceste simptome ar putea indica faptul că aveți un început de AlzheimerFoto: Getty

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să credem că doar dacă uiți des anumite lucruri importante ar trebui să te îngrijoreze și să asociezi acest semn cu un început de Alzheimer. Experții spun însă că există și alte simptome care ar putea idica o astfel de boală, fără să-ți dai seama și se poate dezvolta chiar și la persoane tinere.

Daily Star dă exemplul Marii Britanii când vine vorba de frecvența cazurilor de Alzheimer, peste 85.000 de persoane suferind de această afecțiune, iar numărul lor continuă să crească și nu doar în Regatul Unit. În ciuda faptului că nu s-a găsit deocamdată un leac, avansarea bolii poate fi stopată dacă, împreună cu medicul, dai importanță următoarelor simptome și obiceiuri:

Împiedicatul frecvent

Experții spun că persoanele care se împiedică des pe stradă, dar chiar și prin propria gospodărie, ar putea fi un început de alzheimer. Cum au aflat acest lucru? Au fost testate 125 de persoane care au știut că n decurs de opt luni s-au împiedicat sau au căzut de multe ori din neatenție. Când li s-au făcut studii mai avansate, cercetătorii au observat că aveau un început de Alzheimer. Împiedicatul frecvent nu se produce neapărat din neatenție, ci poate fi un semn de probleme cognitive.

Depresie

Studiile au arătat că persoanele care au suferit de depresie sau au avut gânduri suicidale, au un risc mult mai crescut de a avea Alzheimer, mai ales dacă depresia se instalează după vârsta de 50 de ani. Desigur, nu toate persoanele care au sau au avut o depresie, diagnosticată de un medic, înseamnă că vor suferi și de Alzheimer.

Comportament anti-social

Nu ne referim aici la persoane intriorizate, care preferă să fie singure, departe de grupuri. Avem în vedere o persoană morală care brusc, începe să încalce legea sau să acționeze împotriva altor indivizi din diverse motive. Experții au precizat că acest lucru are legătură cu o anumită funcție a creierului care ne ajută să discernem ce este bine și ce e rău. Când un astfel de fenomen se întâmplă, persoana respectivă ar putea avea un început de Alzheimer.

Pierderea în greutate

Acesta este unul dintre cele mai controversate semne, pierderea în greutate având mai multe cauze. Dar dacă ești genul de persoană care consumă multe calorii pe zi, dar continui să slăbești, ar putea indica prezența Alzheimer pentru că produce și schimbări metabolice în organism. Fenomenul este posibil în acest caz pentru că creierul primește semnal de la senzația de foame, dar nu discerne cum să reacționeze la aceasta.

Privitul frecvent în gol

Alzheimer o perturbare a funcșiilor cognitive și executive ale creierului, adică se pierde abilitatea de a mai percepe fapte, amintiri și informații, la fel și capacitatea de a lua decizii. Creierul își pierde astfel concentrarea, iar privitul în gol, fără anumite gânduri, părând „absent”, ar putea fi un început de alzheimer.

image
image
image
image
image
image
politia jpg
Carol al II lea si Regele Mihai jpg
money 6934763 1280 jpg
magazin lidl jpeg
driver 3978839 1280 jpg
hands 2066551 1280 jpg
Adrian Marinescu jpg
image png